Сержи Роберто напусна Барса със сълзи на очи

17:49
Сержи Роберто напусна Барса със сълзи на очи

Една от емблематичните фигури в Барселона в последните повече от десет години Сержи Роберто се сбогува официално днес с клуба и феновете. Това той стори на нарочна пресконференция, на която обяви раздялата с клуба на своето сърце със сълзи на очи. Той бе придружен от други легендарни фигури за каталунците, както и част от кариерата му, каквито са Чави Ернандес, който му бе съотборник, а доскоро и треньор, както и Карлес Пуйол, и Жерард Пике.

На пресконференцията присъства и президентът на клуба Жоан Лапорта. През миналото лято Сержи Роберто бе смятан за почти сигурен напускащ, но той остана на “Камп Ноу”, а силните му изяви в кампанията му донесоха солидни обещания за нов договор. Медиите в Каталуния бяха категорични, че двете страни са се разбрали, но работа по финансовата ситуация бави подписването на контракта, който в крайна сметка така и няма да стане реалност. Ситуацията около Роберто пък изключително много напомня на тази около Лионел Меси, който се раздели с Барса по много сходен начин и причини.

“Благодаря на всички. През всички тези години видях много легенди на клуба да си отиват, а сега е мой ред. Аз съм куле от дете и се наслаждавах на всяка минута в Барселона така, сякаш ми е последна. Започнах от Ла Масия и там прекарах най-хубавите години от живота си, където имах страхотни приятели. Ла Масия всъщност олицетворява този клуб. Откакто направих своя дебют, аз сбъднах една своя мечта. Дадох всичко от себе си за този клуб, а сега ще бъда просто един фен. Никога не съм си представял, че ще мога да направя своя дебют пред пълен “Камп Ноу или че ще бъда капитан на първия отбор, както и на играчи, които тепърва вървят по този път,” заяви през сълзи Сержи Роберто.

32-годишният футболист играе за първия отбор на Барселона от 2010 година. Испанецът е възпитаник на каталунския клуб. С Барселона той стана седемкратен шампион на Испания, шесткратен носител на Купата на Испания и двукратен на Шампионската лига. С националния отбор на Испания той е сребърен медалист от Лигата на нациите през 2021 година. Не е ясно какво ще е бъдещето на полузащитника, който със сигурност ще предизвика интерес в различни клубове.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация