Безделници, наричащи се "климатични активисти", съсипаха имение на Лео Меси

23:35
Безделници, наричащи се "климатични активисти", съсипаха имение на Лео Меси

Климатични активисти нахлуха на територията на имението на Лионел Меси на остров Ибиса и го нашариха с боя. Става дума за представители на групата "Футуро Вегетал", което буквално се превежда като Зеленчуково бъдеще. Няма информация аржентинският футболист или членове на семейството му да са били там по това време.

Членовете на "Футуро Вегетал" са хора, които твърдят, че богатите носят голяма вина за климатичните изменения. Те цитират изследване на Оксфам, според което 1% от населението на Земята - предимно най-платежоспособните хора, са отговорни за толкова замърсяване, каквото причиняват 2/3 от останалата част от човечеството. Това е заради луксозния им начин на живот, водещ със себе си до огромни емисии на въглеродни отпадъци.

От движението  "Футуро Вегетал" са използвали спрейове с червена и черна боя, за да пръскат по вилата на Меси. “Твоят лукс води до климатична криза за нас”, пише на една от стените.

Активистите твърдят още, че въпросното имение, което Лео купи за 11 млн. евро, е построено незаконно.

“Помогнете на планетата, изяж богаташа, премахни полицията”, гласи надписът върху опънат от появилите се на вилата членове на движението.

ВИДЕО ТУК!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация