Кийли Ходжкинсън се отдала на празненства след титлата в Париж

23:29
Кийли Ходжкинсън се отдала на празненства след титлата в Париж

Кийли Ходжкинсън е празнувала до 2:00 часа сутринта в Париж спечелването на олимпийската си титла на 800 метра. Тя се наложи с постижение от 1:56.72 минути и сложи край на 12-годишната суша на Великобритания без олимпийско злато в атлетиката. Последната голяма титла при жените за Великобритания на форум под петте преплетени кръга спечели Джесика Енис-Хил в седмобоя в Лондон през 2012 г.

Това беше и първата олимпийска титла на 800 метра при жените от триумфа на Кели Холмс в Атина през 2004 г.

22-годишната Ходжкинсън се отдаде на празненства със семейството и приятелите си след победата. Към тържеството се присъединиха и част от представителите на нейния фенклуб, които бяха с тениски “Отбор Кийли 24”.

“Заслужавам го. Тази година бях фокусирана върху това. Тази година можахте да видите как израствам като атлет. За първи път бях фаворитка преди голям шампионат. Работих толкова здраво за това, нямам думи”, сподели Ходжкинсън пред “Мирър”.

Тя добави, че Джесика Енис-Хил е била нейното вдъхновение.

“Джес Енис беше голямо вдъхновение. Тя беше последната. Лудо е да бъда част от това. Да се присъединя към нея и други легенди като Кели Холмс”, каза още Ходжкинсън.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация