Божинов бележи за Парма, \"дуковете\" бият Фиорентина

23:48
Божинов бележи за Парма, \"дуковете\" бият Фиорентина
Валери Божинов отбеляза поредния си гол с екипа на Парма при победата на "дуковете" с 3:2 над Фиорентина като гост в среща от 13-я кръг на Серия А. С този си успех "пармалатите" излязоха на трето място във временното класиране на италианското първенство.

След равностойни начални минути, в които липсваха чистите голови положения, домакините излязоха напред в резултата с гол на Джилардино в 26-а. Четири минути по-късно Дзакардо бе изведен по дясното крило и пусна точен пас за Никола Аморузо. Ветеранът на празна врата нямаше проблем да изравни резултата.

През второто полувреме "дуковете" успяха да обърнат напълно резултата в 52-а минута. След центриране от фаул на Галопа, Валери Божинов овладя топката в наказателното поле и със силен удар намери горния десен ъгъл на вратата на Себастиян Фрей. Това бе и поредният важен гол за Божо с екипа на Парма.

Фиорентина се хвърли в атака и десет минути по-късно Варгас центрира от корнер и Джилардино с глава изравни резултата и отбеляза второто си попадение в срещата.

Веднага след това Валери Божинов бе заменен от юношата на Ювентус Давид Ланзамафе, който преди време бе сравняван с Кристиано Роналдо от някои специалисти на Ботуша.

В 67-а минута именно Ланзафаме отново изведе Парма напред. Ветеранът Панучи намери младия нападател в пеналта и Ланзафаме с удар в десния ъгъл отбеляза за 2:3.

Фиорентина - Парма 2:3


1:0 Джилардино 26-а мин
1:1 Аморузо 30-а мин
1:2 Божинов 52-а мин
2:2 Джилардино 62-а мин
2:3  Ланзафаме 68-а мин

Фиорентина: Фрей, Дайнели, Паскуал, Натали, Комото, Варгас, Маркиони, Донадел, Дзанети, Сантана, Джилардино

Парма:
Миранте, Кастелини, Делафиоре, Дзакардо, Лукарели, Панучи, Галопа, Дземайли, Мороне, Божинов, Аморузо
 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Cris_7
22.11.2009 10:32

Браво на Божинов! Голяма машина за голове е *beer* *thumb_up*

bacardy_breezer
22.11.2009 08:51

Хубав мач.Браво на Божо , мисля ,че трябва да остане в Парма.Пък и виждаме ,че Парма има потенциала да се превърне отново , в отбора ,който беше преди и до 1-2години ще е много по-добър отбор от арабския Сити *wink*.

ottawa
22.11.2009 04:30

браво на дуковете , явно духът на парма още седи в серия а успех на Божинов остане ли в Пармалатите ще стане един играч от световна класа защото парма са в топ 4 след 1 година в благодарение на Божо

magnezi
22.11.2009 00:17

А да може ли да попитам автора каде божинов е овладявал топката като я вкара с едно докосване? *wonder*

magnezi
21.11.2009 23:53

мачкай божо всички сме с теб ! *beer* *party*