Атлетико Мадрид привлече европейски шампион от Реал Сосиедад

15:06
Атлетико Мадрид привлече европейски шампион от Реал Сосиедад

От Атлетико Мадрид официално обявиха, че са постигнали сделка с Реал Сосиедад за привличането на централния защитник Робин Льо Норман за предполагаемата стойност от 30 млн. евро плюс бонуси. Европейският шампион с Испания е първото ново попълнение на клуба за това лято, като все още не е ясно с каква продължителност ще бъде неговият договор.


Атлетико Мадрид и Реал Сосиедад постигнаха споразумение за трансфера на Робин Льо Норман, който ще бъде формализиран през следващите дни, когато играчът се върне от ваканцията си, на която се наслаждава, след като стана европейски шампион с испанския национален отбор на 14 юли”, гласи краткото съобщение на “дюшекчиите”.


Льо Норман прекара осем сезона в баския клуб, който го взе като свободен агент от Брест през лятото на 2016-а. Оттогава насам 27-годишният бранител записа общо 221 мача с 6 гола и 6 асистенции за “чури урдин”, с които спечели Купата на краля за сезон 2019/20. За националния тим на Испания той има 17 срещи с 1 попадение, като взе участие в 6 от двубоите на “Ла Фурия роха” на Евро 2024.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация