Реал Мадрид представи новата си бразилска перла

14:41
Реал Мадрид представи новата си бразилска перла

Реал Мадрид представи своето ново попълнение Ендрик пред феновете на тима. Това стана на  специална церемония на “Сантиаго Бернабеу”, на която присъстваха около 40 хиляди привърженици. Както е известно, 18-годишният бразилски нападател пристига с трансфер от Палмейрас на стойност 35+25 млн. евро, като договорът му е за 3+3 сезона. Младият талант избра да носи фланелката с номер 16 в новия си клуб.


Новопривлеченият футболист беше представен лично от клубния президент Флорентино Перес. 


“Сега посрещаме един от талантите, които ще играят важна роля в настоящето и бъдещето. Чакахме той да навърши 18 години, за да го привлечем. Един играч, който вече развълнува почитателите на футбола. Скъпи Ендрик, това е моментът, за който си мечтаел още от дете. Тъкмо видяхме (на излъчено на стадиона видео - б.р.), че на онзи малчуган му е било много ясно, че иска да стане професионален футболист и да играе в Реал Мадрид. Ти сбъдна мечтата на живота си. Беше едва на 9 години, когато сподели вълнуващи моменти с фондацията на Реал Мадрид.


Днес си тук с твоето семейство и приятелката ти. Те искат да те придружат по един път, по който ще вървят с теб и най-добрите фенове в света. Тези привърженици никога няма да се предадат и ще ти помагат до последно, за да може и ти да не се отказваш. Това ще бъде твоята сила. Скъпи Ендрик, макар и млад, ти пристигаш с впечатляваща визитка: две титли на Бразилия, една суперкупа на страната и две щатски титли на Сао Пауло, и то с един толкова обичан отбор като Палмейрас. Ти се превърна в една от изгряващите звезди на световния футбол. Ти единствен си спечелил всички титли на юношеско ниво с Палмейрас, а освен това в първия състав ти стана Най-добър играч в последния сезон на щатското първенство на Сао Пауло. Горди сме да те приветстваме в това голямо семейство.


Днес започва голямото предизвикателство на твоя живот. Бразилия и Мадрид са свързани заради редицата играчи, които са носили тази фланелка. Благодарим, че днес с нас е бразилският посланик на Испания в една толкова важна церемония за нас. Диди, Канарио, Роберто Карлош, Марсело, Каземиро, Роналдо, Кака, Савио, Данило… Това са само няколко примера. Тук ще се срещнеш с Винисиус, Родриго и Милитао. Всички те са ти разкали какво е да бъдеш играч на Реал Мадрид. Добре дошъл в новия ти дом”, обърна се Перес към младия талант.


След това дойде ред да говори и самият Ендрик, който не успя да скрие сълзите си от щастие. “Здравейте всички. Искам да благодаря на всички, които са дошли на “Бернабеу”. Не очаквах всичко това, нито толкова хора. Тези фенове са една лудост. Много съм доволен, защото още от дете съм фен на Реал Мадрид и сега ще играя именно за този отбор. Тук съм и съм много щастлив. Нямам думи, с които да опиша това, което чувствам, защото винаги съм искал да бъда тук. Това е мечта, която стана реалност. А сега нека всички ние да скандираме: 1, 2, 3 … Ала Мадрид!”, каза Ендрик на отличен испански език на фона на овациите на феновете по трибуните.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация