Тен Хаг: Просто искам състав, който е възможно най-силен

11:17
Тен Хаг: Просто искам състав, който е възможно най-силен

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг беше категоричен, че отборът му се нуждае от по-голяма дълбочина на състава, за да бъде конкурентоспособен през новия сезон. Според него през предстоящата кампания ще оцелеят само най-добрите тимове във физическо отношение.

“Просто искам състав, който е възможно най-силен. Вече взехме две много добри нови попълнения. Така че, когато всички са във форма, разполагаме с отбор, който може да победи всеки, но трябва да наваксаме по отношение на дълбочината на състава. Знаем това, защото имахме контузени и това ни направи уязвими. Трябва да избягваш това като първо, получаваш по-малко травми, и второ, да имаш по-добра дълбочина на състава. Разбира се, разполагаме с качеството, но откъм дълбочина трябва да наваксаме, че дори да стигнем още по-далеч, защото през този сезон ще оцелеят най-подготвените във физическо отношение.

Причините за контузиите? Количеството мачове, натоварването върху играчите и напрежението върху тях, което е толкова високо. Ние не сме единственият тим с толкова много контузии. Получи се същото из цялата Премиър лийг, имаше доста отбори с редица контузии. Ние дори не бяхме в най-лошото положение. Просто имахме лош късмет. Стовариха ни се накуп в края на сезона върху четиримата в отбрана. Разбира се, това ни коства доста точки, но натоварването и напрежението върху футболистите са толкова огромни. Този сезон ще бъде още по-зле заради новия формат на евротурнирите”, коментира Тен Хаг на пресконференцията си преди контролата с Арсенал в Лос Анджелис тази нощ.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация