Ливърпул победи Бетис в контрола

06:04
Ливърпул победи Бетис в контрола

Ливърпул победи с 1:0 Бетис в първата от трите си контроли в САЩ. Единственото попадение в двубоя отбеляза Доминик Собослай в 34-ата минута. Това беше и дебютен успех начело на мърсисайдци за новия мениджър Арне Слот, след като преди седмица тимът отстъпи със същия резултат на Престън.

Като титуляри за Ливърпул започнаха Фабио Карвальо и Сеп ван ден Берг, които през миналия сезон бяха преотстъпени и показаха прогрес. Мохамед Салах изведе отбора с капитанската лента, а в игра не се появи единствено 17-годишният халф Амара Нало.

По трибуните на стадиона в Питсбърг имаше свободни места - нещо, което едва ли ще се случи в следващите мачове на Ливърпул на американска земя. В тях съперници на "червените" ще са Арсенал и Манчестър Юнайтед.

Собослай и Харви Елиът действаха в предни позиции за тима на Слот, а по крилата атакуваха Салах и Карвальо. В 14-ата минута Салах шутира над вратата от удобна позиция. Малко по-късно Роман Перо пропусна да даде аванс на Бетис. В средата на полувремето Къртис Джоунс получи удар и беше замемен, а неговото място зае младокът Трей Ниони.

Конър Брадли и Константинос Цимикас бяха много активни с включванията си в атаките на Ливърпул. "Червените" се стремяха да играят на висока скорост и пресираха противника още в неговата половина.

В 34-ата минута Собослай овладя топката в средата на терена и подаде към Салах. Египтянинът напредна и майсторски изведе намерилия свободно пространство в наказателното поле Собослай. Последва хубав диагонален удар, оказа се неспасяем за стража на Бетис Адриан. Ветеранът се присъедини към родния си клуб именно от Ливърпул това лято.

На полувремето Слот предприе две смени, като пусна в игра вратаря Витеслав Ярош и халфа Тейлър Мортън, който през миналия сезон беше под наем в Хъл Сити.

Ливърпул контролираше случващото се на терена, а малкото атаки на Бетис не носеха опасност за вратата на "червените". В средата на втората част бяха извършени още доста смени. Една от резервите - Кайде Гордън, веднага получи шанс да се разпише, но ударът му мина встрани от целта.

Най-добрата възможност за Бетис се откри пред Родри в 78-ата минута, но Ярош спаси. В останалото време "вердибланкос" не успяха да направят нищо интересно в атака, а от младите играчи на Ливърпул най-добри впечатления остави шотландският нападател Бен Доук.

"Имаше много позитивни неща, но видяхме и къде трябва да се подобряваме. Радвам се, че не допуснахме гол. Пред вратата ни имаше само една сериозна опасност. Контролирахме мача и отбелязахме попадение след красива комбинация. В хода на сезона ще играем с типичен централен нападател, но днес нямахме такъв на разположение, затова две "десетки" като Собослай и Елиът действаха в ролята на нападатели", коментира след двубоя Слот.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация