Генчев: Не искам нашият отбор да е зависим от един или двама футболисти

00:00
Генчев: Не искам нашият отбор да е зависим от един или двама футболисти

Старши треньорът на Левски Станислав Генчев сподели мнението си след разгромния успех над Ботев Враца с 4:0 на "Герена". Наставникът на "сините" похвали своите футболисти, но заяви, че пред отбора има още много работа и никой не трябва да се задоволява с постигнатото дотук.

В първите си два мача от новия сезон столичани вкараха общо 10 гола.

"Искам да поздравя футболистите за себераздаването през целия мач. Аз искам отборът да играе през всичките 90 минути на високо ниво. Показахме много по-добра игра от предния мач с Локомотив София, нищо че вкарахме само четири гола днес. Чисто игрово стояхме много по-добре, което е важно за мен като треньор.

Не искам нашият отбор да е зависим от един или двама футболисти. Ако нещо се случи с тях, да са контузени или наказани, да изпитваме трудности. Отработваме различни модели, различни позиции - имаме футболисти с класа при завършващия удар. Това се видя и в двата мача. Оттук нататък ни предстои още много работа - не трябва да се задоволяваме с това, което сме постигнали. Първенството едва сега започва.

И първото полувреме бяхме доста атакуващи, противникът се беше затворил близо до своята врата. По-трудно намирахме път към вратата. При такъв начин на игра беше ясно, че рано или късно Ботев (Враца) ще допусне грешка. В момента, в който вкарахме първия гол, нашите футболисти се поуспокоиха. Публиката им даде допълнителен стимул и това на практика ни улесни доста. Когато имаме повече пространства, вкарахме втори, трети, четвърти гол, а имахме ситуации и за още.

За всеки треньор и футболист е удоволствие да играе пред такава публика. Надявам се оттук нататък да продължим в същия дух", каза Генчев, след което коментира предстоящия двубой с Локомотив (Пловдив).

"Това ще бъде изключително труден двубой за нас - доста по-сериозен съперник, без да обиждам Локомотив София и Ботев Враца, но Локомотив Пловдив има ясно изразен домакински потенциал. Много добър треньор и отбор, който е синхронизиран. Ние трябва да се подготвим по най-добрия начин, да играем атакуващ футбол и да си тръгнем с победа", завърши наставникът на "сините".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация