Черно море и Апоел Беер Шева не намериха пътека до гола

22:04
Черно море и Апоел Беер Шева не намериха пътека до гола

Отборът на Черно море се завърна в Европа с равенство. Тимът от Варна завърши 0:0 в гостуването си на Апоел (Беер Шева) във втория квалификационен кръг на Лига на конференциите. Както е известно, двубоят се игра на Градския стадион в Ловеч, заради ситуацията в Израел. Играчите на Илиан Илиев определено бяха по-добрият тим след почивката, като Исмаил Иса направи непростим пропуск в 68-ата минута, но пък през първата част гредата помогна на варненци. Реваншът е след седмица на “Хювефарма Арена” в Разград, като родният отбор има нужда от победа, за да се класира за третия кръг.

"Моряците" видяха, че противникът не е толкова страшен и имат напълно реални шансове да продължат напред, което ще бъде първи отстраняване на отбор в евротурнирите на националния селекционер Илиев.

На вратата на родния тим застана Пламен Илиев, а пред него в защита действаха Виктор Попов, Живко Атанасов, Влатко Дробаров и Цветомир Панов. Даниел Димов и Васил Панайотов действаха като опорни полузащитници, а Николай Златев и новото попълнение Дуду бяха по крилата. Мазир Сула бе зад Исмаил Иса, който водеше атаката на варненци.

В състава на Апоел от първата минута стартира Йоан Стоянов, който игра в по-офанзивни позиции.

Сребърният медалист на efbet Лига беше подкрепян силно от най-верните си привърженици, които чакаха тази среща от девет години.

Още с първата си атака играчите на Апоел удариха гредата на Пламен Илиев. В 40-ата секунда Роей Гордана стреля силно, Илиев боксира и топката попадна във връхлитащия Гай Бадаш, който стреля в горната греда, а при следващата добавка защитата се намеси и Димов изрита топката далеч от наказателното поле на варненци.

По-голямата част от първото полувреме играчите на Ран Козух имаха предимство, но без да създават положение пред вратата на "зелено-белите".

Така се стигна до 40-ата минута, когато "моряците" имаха добра възможност, но Исмаил Иса не успя да достигне до топката сам срещу вратаря Марсиано.

На почивката Илиев смени Николай Златев и Дуду с Андрес Калкан и Асен Дончев, който е юноша на ЦСКА-София, се ориентира добре пред наказателното поле и опита удар, който не затрудни много вратаря на Апоел. При последвалата атака в 60-ата минута Бадаш стреля в ръцете на Илиев.

Родният национал Йоан Стоянов, който не изигра най-силния си мач, бе заменен в 63-ата минута.

Малко по-късно Черно море направи невероятен пропуск. Таранът Иса бе изведен зад защитата отлично от Калкан, но останал очи в очи с Марсиано пропусна. Бившият вратар на Фейенорд изби топката, която отиваше в долния десен ъгъл, с пръстите на десния си крак.

В 82-ата минута Живко Атанасов се размина с топката в малкото наказателното поле на противника и така пропусна още една възможност, която можеше да стане гол. Пет минути преди края пък Брено Тейшейра също пробва удар, а в даденото продължение двата. Тима имаха по едно статично положение, но нито Черно море, нито Апоел успяха да отправят удар към една от двете врати.

Другата седмица всичко ще се реши в Разград, а израелците, които отстраниха Лудогорец и Арда през последните седем години, а миналата година отпаднаха от Левски, ще се опитат да имат поне още едно домакинство в Ловеч, докато "моряците" ще се опитат отстранят първи съперник в Европа от 14 години.

АПОЕЛ БЕЕР ШЕВА 0:0 ЧЕРНО МОРЕ

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация