Титулярите на Панатинайкос и Ботев Пловдив

20:14
Титулярите на Панатинайкос и Ботев Пловдив

Ботев Пловдив гостува на гръцкия Панатинайкос в среща от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят в столицата Атина започва в 21:00ч., а Олимпийският стадион ще приеме сблъсъка, който обещава да бъде много интригуващ. В предишния кръг пловдивчани се справиха със словенския Марибор, а апетитът идва с яденето.

Все пак Панатинайкос е далеч по-стойностен клуб и исторически може да се похвали с големи успехи на местно ниво, както и на европейската сцена. Ботев обаче няма намерение да се предава и мечтае за успех в този сблъсък, след който футболистите на Душан Керкез ще си гарантират два мача с нидерландския Аякс. При поражение от Панатинайкос обаче Ботев ще има още два мача в турнира Лига на Конференциите.Днес ще се изиграе епизод 1 от съперничеството между двата тима.

Важно за Ботев ще бъде да постигне добър турнирен резултат преди реванша в Пловдив следващата седмица. Плюс за Ботев може да бъде това, че тимът вече изигра три официални мача, два от които бяха в Лига Европа. Панатинайкос не може да се похвали с подобно нещо, тъй като сезонът в Гърция все още не е започнал.За Ботев единственият липсващ е контузеният Атанас Чернев. Очаква се около 150 фенове на Ботев да подкрепят тима в днешния сблъсък. Точен брой привърженици на Олимпийския стадион трудно могат да бъдат прогнозирани, тъй като домакинските фенове протестират срещу управлението на клуба.

ПАНАТИНАЙКОС - БОТЕВ 0:0

Стартови състави:

ПАНАТИНАЙКОС: 69. Драговски, 2. Ваянидис, 5. Шенкевелд, 21. Йедвай, 25. Младенович, 55. Вилиан Арао, 52. Вилена, 17. Манчини, 11. Бакасетас, 31. Джуричич, 29. Йеремейеф;

БОТЕВ: 32. Игонен, 38. Балоянис, 19. Конте, 5. Тамм, 17. Минков, 20. Перера, 15. Ето‘о, 40. Нвачукву, 10. Попов, 7. Акере, 11. Уджа;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация