Стана дерби в \"Надежда\", ЦСКА и Локото завъртяха напрегнато голово реми

16:22
Стана дерби в \"Надежда\", ЦСКА и Локото завъртяха напрегнато голово реми
Локомотив София и ЦСКА завършиха 2:2 в столичното дерби от 13-я кръг на родната "А" група.

Съперниците изиграха интересен мач, в който "армейците" на два пъти повеждаха и през по-голямата част от времето доминираха, но допуснаха изравнявания. Първото полувреме ще се запомни с идентичните и спорни дузпи, които реферът Стефан Спасов отсъди.

Двубоят започна в добро темпо, с атаки и към двете врати. Мартин Камбуров се свлече в наказателното поле на "червените", но съдията прецени, че нарушение няма. В 8-а минута пък защитник на домакините подари топката на Спас Делев, но той от близо би много неточно.

В 12-а минута Мишел Платини се откъсна от защитник на "железничарите", който го фаулира и Стефан Спасов посочи бялата точка. Иван Стоянов се нагърби с изпълнението и не сгреши – 1:0 за ЦСКА.

Само 4 по-късно обаче Браннеков избута с рамо Зоран Балдовалиев и реферът отново отсъди дузпа. Ситуацията бе почти идентична като тази в пеналта на Локото. Зад топката застана Мартин Камбуров и изравни – 1:1.

В 19-а минута Иван Стоянов се озова на добра позиция, но шутът му бе блокиран от защитник. В 24-а минута след много хубава атака Спас Делев качи топката на главата на Платини и той отбеляза втори гол за "армейците". Минута по-късно центриране на Делев се превърна в удар, който обаче Галев изби.

След като отново поведоха, футболистите на Любослав Пенев бяха пълни господари на терена и пропиляха още 2-3 хубави атаки. В последните минути на първото полувреме "червено-черните" се опитаха да натиснат, но не успяха да стигнат до нищо по-опасно пред вратата на Чавдаров.

В началото на втората част след хубава контра Иван Стоянов стреля към Галев, но стражът спаси. В ответната атака "железничарите" имаха претенции за дузпа, но Стефан Спасов остана безмълвен.

Локомотив опитваше натиск, а ЦСКА отговаряше с опасни атаки. При една от тях Иван Стоянов шутира, но встрани. Мачът се накъса, поизнерви и твърдите влизания зачестиха.

В 70-а минута Балдовалиев задържа една топка на границата на наказателното поле, пусна към непокрития Данаил Митев, който изравни – 2:2. Само 4 по-късно пък Асамоа излезе сам срещу Чавдаров, но би в ръцете му. В 78-а пък Спас Делев изскочи очи в очи с Галев, преодоля го, но сам си затвори ъгъла и пропиля чудесен шанс.

Двубоят стана много открит, а опасностите се редуваха пред двете врати. В 82-а минута голмайсторът на Локото Митев бе изгонен за втори жълт картон.

Ето и стартовите състави на двата тима:


Локомотив София:
Галев, Бандаловски, Марков, Савич, Добрев, Шпишич, И.Иванов, Дяков, Камбуров, Балдовалиев, Митев

ЦСКА: Чавдаров, Баес, Бранеков, Виданов, Минев, Янчев, Морозс, И.Стоянов, Руи Мигел, Платини, Делев

 
 
 
 
 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

AviMC
21.11.2009 22:16

Само 4 по-късно обаче Браннеков избута с рамо Зоран Балдовалиев и реферът отново отсъди дузпа *lol* От кога борбата рамо в рамо се отсъжда като фаул?!? Все пак съм ЛЕВСКАР, и се радвам, че "червените" не успяха да победят Локо Сф *thumb_up*

CEC0_vg
21.11.2009 21:18

Ей педал ние няма какфо да се оправдаваме. Оставяше и резервите да не ни биете. Като миналата година и двата отбора бяха с пълен състав що паднахте бе парцал прос? Скоро и по титли ще ви заминем, макар че по законни титли одавна сме ви минали и няма да имате с какфо да се оправдавате.

FlyingHigh
21.11.2009 19:24

ЦФКА е просто един партиен комунистически отбор. За незапознатите искам да отбележа, че след създаването му е имало турнир, който да определи отбор който влиза в "А" група и ЦФКА губи турнира.. т.е. участието в групата е незаконно. Четете повече.. ще знаете повече => ще мълчите повече. Второ "чичовото" е толкова треньор, колкото аз съм треньор.

UltraBlueHool
21.11.2009 17:48

Футбол ти четеш ли ? Сега ще падна на нивото ти и ще ти кажа че си поредната неадекватна свиня.Като не си ми прочел коментара не пиши.Имах предвид че съдията оризили мача , но както и предния ви мач с Локо , бяхте подпомагнати значително много ... С извинение към пастата.

CEC0_vg
21.11.2009 17:29

Кфи купувани мачове бе курво проста ? Това, че ни бихте без 6 основни футболиста и се кефите и това че имахме най-слабият трениор не значи че сме купували. Аз пак мога да кажа че пак вие сте купували.

footbal_m
21.11.2009 17:18

UltraBlueHool мн си смешен замалчи....виж като не си копувате мачожете на какво дередже сте... ни поне си играим колкото можем и не се оправдаваме с лефски... както ви с ЦСКА

UltraBlueHool
21.11.2009 17:12

Каква съвест има чичовото да се оправдава съдията при положение че ви дадаха измислена дузпа и незаслужен червен картон за тоя Митев ли беше Митрев ли нз ... А да не говорим за абсурдните нарушения които бяха отсъдени в полза на Цска.Съдията никакъв го няма както винаги.Знаем че и 2-та отбора са слаби , но не никомо нужна съдийска помощ ...

CEC0_vg
21.11.2009 16:15

2-2 ще свърши мача. Ако бяха по свестни съдийте 3-1 за локото не им мърдаше на комунистите.

Loko_Sofia_FaN
21.11.2009 15:21

Ако имаше по свестни съдии още по хубаво дерби щеше да стане