Жадуван момент: Надал стигна до мач за трофей

17:35
Жадуван момент: Надал стигна до мач за трофей

Рафаел Надал стигна до битка за титлата за първи път от повече от две години. Той се класира за финала на турнира на клей в Бостад, Швеция, след труден успех над хърватина Дуйе Айдукович с 4:6, 6:3, 6:4. В двубоя за титлата испанецът ще играе срещу Нуно Боржеш или Тиаго Тиранте.

След като вчера Краля на клея успя да надделее в четиричасов маратон срещу Мариано Навоне, днес срещата отново не започна добре за него. Той загуби първия сет срещу хърватския квалификант и допусна пробив на старта на втората част. 38-годишният Надал обаче успя да обърне мача, въпреки че имаше колебания и в третия сет, когато позволи на Айдукович да върне два пробива и да изравни за 3:3 преди да наложи волята си след 2 часа и 14 минути игра.

Това е първи финал за Рафа от “Ролан Гарос” 2022. Надал е в серия от девет поредни победи в Бастад, където спечели трофея при предишното си участие през 2005 г. Испанецът в момента е 261-и в световната ранглиста, но с достигането си до финала ще се изкачи с около 100 места.

"Мачът беше доста труден. Моят противник има изключително добър бекхенд. Той демонстрира доста увереност тук. Опитах се да го спра, но ми беше изключително трудно. Намерих начин да оцелея и съм на финала. Доста дълго време не се бях класирал за такъв мач. Това са великолепни новини и съм щастлив за това", заяви Рафаел Надал на корта след края на срещата с Айдукович.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация