Рой Кийн: В ЕЙРЕ да спрат да пискат, Анри е невинен!

12:17
Рой Кийн: В ЕЙРЕ да спрат да пискат, Анри е невинен!
Легендатата на ирландския футбол Рой Кийн изненадващо призова своите сънародници да спрат да се жалват от начина, по който бяха победени от Франция в баража за класиране на Мондиал 2010. "Петлите" надделяха с решаващ гол на Уилям Галас, който получи асистенция от Тиери Анри. Нападателят на Барселона обаче си послужи с ръка преди да центрира топката на главата на Галас. Заради всичко това от ФАИ (Футболната Федерация на Ирландия) поискаха преиграване на двубоя. Рой Кийн обаче, е на друго мнение.

"Не мога да разбера защо всички винят Анри. Той е професионалист до мозъка на костите си и винаги се стреми към победата. Дали Тиери наруши правилата? Да, и какво от това? Всички го правим понякога, за да постигнем целта си. Анри постъпи като хищник, видя възможността и я оползотвори по най-добрия начин. Всъщонст, според мен виновни в случая са защитниците и вратарят Шей Гивън. Ако аз бях мениджър на този отбор, изобщо нямаше да споменавам за играта с ръка, когато правя разбор. Въпросът ми към отбора щеше да бъде: Къде беше защитата, защо никой не си направи труда да изчисти една балонна топка? А какво правеше вратарят, защо не излезе, за да обере високата топка, можеше много лесно да го направи...Така че за отпадането са си виновни самите футболисти. Нека всички от ФАИ да спрат да се жалват. Отпаднахме си напълно заслужено", коментира настоящият мениджър на Ипсуич пред "Сън".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Notlike
23.11.2009 15:30

Грешката беше много груба. Цялата защита + Гивън сгафиха. Съдията обаче трябваше да даде фаул, а Анри няма и грам вина! Кийн си го каза - щом никой не ти свири фаула, ако ще с топката в ръката да влезеш във вратата, ако съдията не свири нищо - всичко е чисто *thumb_up*

Pechenqgata
22.11.2009 20:30

Рой Кийн е абсолютно прав целия мач на ирландците беше почти в тяхната половина така че на кво основание се перчат, и да преиграят мача петлите пак ще ги бият.

henry_307
21.11.2009 13:31

Забравен е от теб но не и от света.Голмайстор за всички времена на Арсенал и на Френския национален отбор.До момента с отбелязани 358 гола за всички отбори за които е играл. *stop*

fuLL_Tim3
21.11.2009 12:59

еми да вратаря си беше много статичен,защитниците също бяха статични ..... *stop*

coventry_city
21.11.2009 12:51

Тоя пук разбирач от футбол какви глупости ми говори просто нямам думи.Кое му е мъжката приказка.Тоя просто е забравен от света.Явно за него играта с ръка е нещо нормално във футбола.

dgk
21.11.2009 12:26

Така е, съгласен съм, но според мен трябва да се търси вина у съдията.