Стартовите състави на Испания и Англия

20:56
Стартовите състави на Испания и Англия

Испания и Англия излизат един срещу друг на "Олимпиащадион" в големия финал на Евро 2024. "Ла фурия роха" се цели в рекордна четвърт титла от шампионат на Стария континент, докато "трите лъва", които загубиха финала на Евро 2020, вярват, че този път ще стигнат до първа европейска купа и до първи значим трофей от 58 години.

Последният сблъсък между Испания и Англия на големи първенства е от Евро 1996, когато на четвъртфиналите англичаните се наложиха след изпълнение на дузпи.

Финалът ще е директен сблъсък за голмайсторския приз. До момента цели шестима играчи имат по три гола, но от тях само Дани Олмо и Хари Кейн могат да увеличат сметката си днес и евентуално да стигнат еднолично до "Златната обувка". Възможно е обаче Джуд Белингам и Фабиан Руис също да се присъединят към групата от играчи, които имат по три гола.

Ясен е вече съставът на Испания. Луис де ла Фуенте е направил очаквано две промени. Даниел Карвахал и Робин Льо Норман, които пропуснаха полуфинала с Франция заради наказание, се завръщат сред титулярите. Хесус Навас и Начо Фернандес им отстъпват местата си. Капитанът Алваро Мората е готов да започне отново на върха на атаката, след като имаше нелеп инцидент след края на полуфинала. Зад него ще бъде Дани Олмо, който ще се опита да се разпише в четвърти пореден мач. По крилата отново са младите Ламин Ямал и Нико Уилямс.

Гарет Саутгейт е направил само една промяна от мача с Нидерландия, който бе и най-силния за Англия в Германия до момента. Селекционерът за трети пореден път залага на схема с трима централни бранители. Този път обаче Люк Шоу започва като ляв уинг-бек за сметка на Киърън Трипиър. Това ще бъде първи мач на бранителя на Манчестър Юнайтед като титуляр за Англия от юни миналата година. Последният двубой, в който изобщо Шоу стартира, бе преди 148 дни. От другата страна е Букайо Сака. Коби Мейну за пореден път е партньор на Деклан Райс, а Джуд Белингам и Фил Фоудън ще действат зад капитана Хари Кейн.

Испания: Симон, Карвахал, Льо Норман, Лапорт, Кукурея, Родри, Руис, Ямал, Олмо, Уилямс, Мората;

Англия: Пикфорд, Уокър, Стоунс, Геи, Сака, Райс, Мейну, Шоу, Фоудън, Белингам, Кейн;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация