Критиките към съдията на Нидерландия - Англия не спират да валят от всички посоки

12:15
Критиките към съдията на Нидерландия - Англия не спират да валят от всички посоки

Един от бившите популярни немски съдии Мануел Графе се изказа изключително критично за представянето на своя колега Феликс Цвайер във вчерашния полуфинален сблъсък между Англия и Нидерландия. Той дори го определи като “голям срам” в историята на германските съдии, а повод за това са не само някои спорни решения на рефера, но и това, че Цвайер през 2005 го е отстранен за шест месеца от съдийството за взимане на подкуп в размер на 300 евро.

“Цвайер, както винаги. Съдийската комисия не успя да предотврати това, което можеше да бъде предотвратено: споровете около съдийските решения. Сякаш нямаше друг съдия в цяла Европа. Това е удар за всички почтени рефери. Този мач ще остане в историята като голям срам в славната история на германското съдийство през последните десетилетия,” напиша вече бившият рефер Графе.

Вероятно най-спорната ситуация около полуфиналния сблъсък между Англия и Нидерландия ще остане дузпата, отсъдена в полза на “трите лъва”. Първоначално Феликс Цвайер посочи удар от вратата, но след намеса на ВАР той бе привикан да гледа повторно положението и промени решението си на дузпа. Впоследствие други кадри пък показаха, че има сериозни съмнения за игра с ръка от страна на Букайо Сака малко преди тази ситуация, но те не бяха взети под внимание.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация