Стартовите състави на Нидерландия и Англия

21:28
Стартовите състави на Нидерландия и Англия

Англия се изправя срещу Нидерландия в Дортмунд във втория полуфинал на Евро 2024. На финала вече ги чака отборът на Испания.

След победата срещу Сърбия на старта "Трите лъва" те не спечелиха нито един от следващите си мачове в редовното време. Последваха две равенства в групата и драматичен обрат срещу Словакия, когато бяха много близо до отпадане. На четвъртфиналите срещу Швейцария те отстраниха съперника след изпълнение на дузпи.

Нидерландия е на първи полуфинал на европейско първенство от 20 години, като за последно това се случи на Евро 2004. Те имаха проблеми в груповата фаза, а загубата от Австрия стана причина за доста критики. Отговорът бе най-силният мач на тима на Европейското и победа с 3:0 над Румъния. На четвъртфиналите отборът показа характер и успя да стигне до обрат и успех с 2:1 над Турция.

Двамата селекционери са направили по една промяна от последните си мачове. В състава на Англия се завръща Марк Гехи, който бе наказан за четвъртфиналите. Той заменя Езри Конса. Саутгейт е запазил схемата с трима в центъра на защитата, а Люк Шоу започва на пейката. Роналд Куман е предпочел Донийл Мален пред Стивън Бергвайн.

Нидерландия - Англия

НИДЕРЛАНДИЯ: Вербруген, Дъмфрис, Де Фрай, Ван Дайк, Аке, Схоутен, Симонс, Райндерс, Мален, Депай, Гакпо;

АНГЛИЯ: Пикфорд, Уокър, Стоунс, Гехи, Трипиър, Мейну, Райс, Белингам, Сака, Фоудън, Кейн;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация