Дидие Дешан: Нашият проблем беше в постройката на играта

06:45
Дидие Дешан: Нашият проблем беше в постройката на играта

Селекционерът на Франция Дидие Дешан говори след поражението на отбора му с 1:2 от Испания в 1/2-финалния мач от Евро 2024. Той бе определено разочарован от отпадането на неговия състав само на крачка от големия финал, но призна превъзходството на съперника.

"Това е много добър отбор, знаехме го, Испания го доказа тази вечер, въпреки че имахме късмет да открием резултата. Испания ни постави в трудна ситуация, защото имаше превъзходство и контрола над топката. Опитвахме се до края, но това беше отборът, който направи най-добро впечатление и тази вечер показа всичките си качества", каза Дешан.

Френският селекционер говори още и за проблемите, коиото са изпитвали неговите футболисти, като посочи най-вече неосъществените възможности за изнасяне на топката.

"Нашият проблем беше в постройката на играта. Знаехме много добре, че всичко, което е свързано с изнасянето на топката, може да ни помогне, но не направихме достатъчно, за да се придвижваме често напред към противниковата врата", добави Дешан.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация