Антъни Едуардс демонстрира самочувствие преди първите двубои на САЩ в Париж

17:47
Антъни Едуардс демонстрира самочувствие преди първите двубои на САЩ в Париж

Антъни Едуардс е една от най-самоуверените млади суперзвезди в НБА и това се доказа отново. Лидерът на Минесота Тимбъруулвс заяви, че очаква да е основният точконосител в националния отбор на САЩ на Олимпийските игри - тим, в който се състезават някои от най-големите съвременни легенди на баскетбола като ЛеБрон Джеймс, Кевин Дюрант и Стеф Къри. Едуардс очевидно не се интересува от това кои са неговите съотборници и смята, че останалите трябва да се напаснат спрямо неговата игра.

“Очаквам да съм първа опция в нападението. Вие може и да виждате нещата по различен начин, но аз не мисля така. Аз съм си същият - взимам си стрелбите и играя здраво в защита. Останалите трябва да се напаснат спрямо мен. Така чувствам нещата”, каза Едуардс.

В редиците на американците са още играчи като Джоел Ембийд, Джейсън Тейтъм, Антъни Дейвис, Кауай Ленърд и Девин Букър. Не е ясно изобщо дали Мравката, какъвто е прякорът на Едуардс, ще се пребори за титулярна роля в ротацията на селекционера Стив Кър, тъй като конкуренцията му е жестока. 

Иначе 22-годишният Едуардс изведе Минесота към участие на финалите в Западната конференция на НБА през изминалия сезон, след като записваше средно по 27.6 точки, 7.0 борби и 6.5 асистенции за около 41 минути на мач в плейофите. 

Американците ще се изправят срещу Сърбия, Пуерто Рико и Южен Судан в груповата фаза на Олимпийските игри в Париж. Турнирът започва на 27 юли.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация