Турските национали ядат дюнери при Подолски след загубата от Нидерландия

18:49
Турските национали ядат дюнери при Подолски след загубата от Нидерландия

Екипът на Sportal.bg използва последния си ден в Берлин, за да посети най-новия обект от прословутата верига дюнерджийници Mangal Döner, която работи в сътрудничество с германската футболна легенда Лукас Подолски.

Обектът се намира на централния булевард в берлинския квартал "Кройцберг", който е известен като родното място на дюнерите. Неговото откриване е било в началото на март, като представлява обикновен дюнерджийски щанд, пред който клиентите си поръчват и получават храната си. Изглежда, че първоначалният ентусиазъм е спаднал, тъй като пред мястото няма никакви опашки, но все пак клиенти не липсват.

Ние поговорихме накратко с касиера, който ни сподели, че Подолски веднъж месечно посещава дюнерджийницата си в Берлин, която е 22-рият му обект в този бизнес. Освен това разбрахме, че именно тук са вечеряли турските национали, след като загубиха 1/4-финалния си сблъсък с Нидерландия от Евро 2024.

След това и ние опитахме от предлаганите дюнери, които не са впечатляващи, но и не отстъпват на българската им версия. Тяхната цена варира от 7,50 до 13,90 евро, като грамажът е достатъчно голям, за да я оправдае.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация