Саутгейт: Играчите бяха брилянтни

00:03
Саутгейт: Играчите бяха брилянтни

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт бе щастлив след успеха над Швейцария на 1/4-финала на Евро 2024. "Трите лъва" отново трябваше да правят обрат, а накрая спечелиха след изпълнение на дузпи. Въпреки това наставникът смята, че това е най-добрият мач на тима му в турнира.

"Смятам, че играчите бяха брилянтни. Това бе най-силният ни мач. Създадохме им доста проблеми. Те са доста добър отбор, който е труден за пресиране и труден за спиране в защита. Те се движат много добре по терена. Да се върнем в мача отново, след като изоставахме, показва голям характер и устойчивост. Да спечелиш един турнир е нужно не само да играеш добре, а трябва да покажеш и тези качества", заяви Саутгейт.

"Мисля, че играхме добре през целия мач. Трябваше да бъдем стабилни без топка и да да покажем сериозна дисциплина. Трябваше да направим промени и да се изнесем по-напред на терена. С Букайо в състава знаехме, че имаме предимство в предни позиции и не спирахме да натискаме. Не винаги е достатъчно да играеш добре, понякога просто трябва да намериш начин да спечелиш, както го направи Испания снощи. Горд съм от отбора", зопълни специалистът.

Той коментира и дузпите, които решиха изхода на мача.

"Досега имаме добър успех при дузпи и вече печелим за трети път. Бяхме разпънати на кръст за единствената ни загуба (б.р. - на финала на Евро 2020). Имаме все повече играчи, които са редовни изпълнители на дузпи в отборите си, а и повече такива, които вече са били дузпи на подобни турнири. Въпреки това е важно всеки да покаже стабилност, за да отбележи. А след това имаме и вратар, който винаги спасява поне една дузпа и ни дава шанс", допълни англичанинът.

Накрая той сподели и вижданията си защо Англия продължава да не може да покаже по-атрактивен футбол.

"Нашето желание е да играем повече с топката, но това зависи и от съперника, който прави всичко възможно, за да ни спре. Отборът ни е поставен под огромно напрежение още от самото начало, но засега се справя добре. За момента не успяваме да бележим много голове, но в последните три мача срещаме отбори, които играят с петима в защита. Достигнахме до трети 1/2-финал от четири опита, но не искаме да спираме дотук", завърши Саутгейт.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация