Жалко! Сашо Везенков се отказа да преследва мечтата си в НБА и се завърна в Олимпиакос

20:10
Жалко! Сашо Везенков се отказа да преследва мечтата си в НБА и се завърна в Олимпиакос

Българската звезда в НБА Александър Везенков реши да се завърне в гръцкия Олимпиакос, като най-после си стисна ръцете с хората от тима от Пирея, които му предложиха доминиращ договор, показвайки на практика колко много го искат.

Най-големият трансфер в Европа това лято е факт и той е на Олимпиакос, който връща Саша Везенков, информираха колегите от Sportal.gr.

МВП на Евролигата през сезон 2023, след дълго мислене, реши да каже "не" на НБА и Торонто Раптърс, но и на Панатинайкос, избирайки любимия си Олимпиакос, отборът, чрез който стана най-добрият играч в Европа.

Олимпиакос работи по този трансфер от доста време, като възлово за развитието на случая е пътуването на Христос Бъфет и Йоргос Скиндилия в България.

Сега остава само официалното освобождаване на Саша Везенков от Торонто Раптърс, за да бъде официализирано и споразумението му с Олимпиакос.

Това е многогодишно предложение, което ще надхвърли общо $10 милиона. Очаква се Везенков да подпише 4-годишен договор с Олимпиакос за 14 милиона евро.

До 48 часа Торонто трябва да освободи българския баскетболист и той да премине в тима от Пирея.

Миналото лято Саша Везенков пое риска и избра да отиде в НБА, като каза „да“ на предложението на Сакраменто Кингс. Това решение не проработи за него, тъй като Майк Браун, треньорът на Сакраменто, така и не му даде възможност да покаже таланта си. И така, преди около месец Саша Везенков съобщи, че иска да напусне, като Торонто Раптърс го придобиха под формата на размяна.

Канадците искаха да го запазят и все пак да го имат в ротацията си, но Везенков предпочете Олимпиакос, като Раптърс имаха последната дума, но не изглеждаха склонни да го задържат насила. Следващите няколко дни ще решат всичко около бъдещето на играча.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация