Саутгейт сменя тактическата постройка за двубоя с Швейцария

13:34
Саутгейт сменя тактическата постройка за двубоя с Швейцария

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт обмисля да предприеме сериозна тактическа промяна за 1/4-финалния сблъсък с Швейцария. Според “Мирър”, "Дейли Телеграф" и “Дейли Мейл” по време на вчерашната тренировка е работено към връщане към формация с трима централни защитници. 


До момента Саутгейт твърдо залагаше на система 4-2-3-1, като в продълженията на мача със Словакия англичаните заиграха с 3-5-2.


Ако селекционерът на Англия реши да започне срещу Швейцария с трима централни защитници, което все още не е сигурно, то най-вероятно това ще бъдат Кайл Уокър, Джон Стоунс и Езри Конса, тъй като Марк Геи е наказан за 1/4-финалния сблъсък. 


Като ляв уинг-бек в този случай може да бъде използван Букайо Сака, което се случи именно в продълженията на 1/8-финалния двубой. Другият вариант е Люк Шоу, ако той е готов. Отдясно Саутгейт ще избира между Киърън Трипиър и Трент Александър-Арнолд. Има вариант при това положение Англия да започне и с двама нападатели в лицето на Хари Кейн и Айвън Тони.


Саутгейт използваше формацията с трима централни защитници по време на Мондиал 2018. По време на Евро 2020 той редуваше двете системи. Преди началото на Европейското в Германия той обаче заяви, че не планира да се връща към този начин на игра.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация