Деймиън Дъф възмутен от решението на ФИФА

18:07
Деймиън Дъф възмутен от решението на ФИФА
Халфът на ЕЙРЕ Деймиън Дъф е крайно възмутен от решението на ФИФА да не се назначава преиграване на баража с Франция.

Вторият двубой завърши 1:1 след продължения и този резултат лиши футболистите на Джовани Трапатони от възможността да играят догодина в ЮАР. Ирландците са убедени, че голът на французите в продълженията е нередовен, след като Тиери Анри явно си подкара топката с ръка, преди да асистира на Уилям Галас.

"ФИФА трябва да проумее какви ги сътвори. Всеки, който е гледал мача, е видял как французите вкараха гола си. Дори домашните любимци можеха да видят това. Не разбирам какво става в кулоарите на ФИФА. Това е зла шега, всички ние сме разочаровани", заяви Дъф минути след като ФИФА обяви решението си.

Той допълни, че всички негови съотборници са били в уверени в силите си, докато играчите на "петлите" са започнали да нервничат още през първото полувреме и това вероятно би оказало влияние при евентуални дузпи.

"Ако бях на мястото на Анри, в края на мача и залогът бе участие във финалите на Световно първенство, също бих постъпил така. Въпреки това ми е непонятно защо съдията призна гола, след като нарушението беше очевидно", подчерта полузащитникът на Ирландия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Jordy_
20.11.2009 22:21

Не, причината е, че не може да се преиграва всеки мач, върху чийто резултат е оказала влияние съдийска грешка. Пък била тя и толкова фрапираща. Да въведат повторението и толкова.

biserms
20.11.2009 22:01

Стига с тоя Платини бе.Не разбрахтве ,че Платини е шеф на УЕФА ,не на ФИФА ,ако правите разлика ?Причината е ,че Франция е голяма футболна нация , и е нормално съдиите да ги бутнат срещу по-слаб отбор *wink*