Шок! Tри уредени мача от Шампионска лига и дванадесет в Лига Европа

15:33
Шок! Tри уредени мача от Шампионска лига и дванадесет в Лига Европа
Около 200 футболни срещи, играни в девет страни, включително най-малко три мача от Шампионската лига, дванадесет в Лига Европа и срещи от квалификациите за Европейско първенство под 21 години, са замесени в разразилия се огромен тото-скандал в Германия. Новината за уреждането на футболни мачове, бе официално оповестена от германската прокуратура.

Експертът от УЕФА Питър Лимахер заяви: "Ние сме много разочаровани от уговорените мачове на такова високо ниво."

Футболните двубои, за които се смята, че са били уредени, са се играли в Германия, Белгия, Швейцария, Хърватия, Словения, Турция, Унгария, Босна и Херцеговина и Австрия. От прокуратурата на Германия обявиха на специална пресконференция, че криминални групи са спечелили няколко милиона евро чрез залагания.

Германската полиция извърши още вчера няколко ареста на хора, които са заподозряни в уреждането на мачовете. Арестите, които бяха извършвани както в Германия, така и в чужбина, са част от кампанията за разследване на уредени мачове, която бе подкрепена от УЕФА. Разследването се води вече година, а целта бе международна криминална организация, работеща в доста държави.

Групировката е заподозряна в подкупване на играчи, треньори, рефери и официални лица от  "високо-котиращи се първенства", за да бъдат манипулирани мачове с цел печелене на пари чрез залагания.

Според прокурорите, след направените арести, трябва да се предполага, че броят на замесените в скандала и уговорените срещи може да нарасне.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DeviLLmaN90
21.11.2009 12:55

Mirone и аз съм Миланист. Това няма нищо общо, че съм фен на Милан. Ние може да сме фенове на Милан с tsvetkov1899 и, че мислим, че това е истината това не на прави антифенове!!!

DeviLLmaN90
21.11.2009 01:31

Абе ей хора осазнайте се бе. В България има много купени мачове. Но няма закони. В Англия са най-оредените мачове. Особено Ливърпул. Феновете на Ливърпул помнят един мач с едно отборче в момента в конференцията - Лутан Таун. Къф беше коефициента за 1/2 - 9. Как свърши мача 3:5. Кой водеше след първото половреме - Лутан. Ха ще кажете кво му е купеното на тва. Да ама от ФА не казаха като разбраха, че Руски милярдер сложил 100 милиона евро +/- може и да бъркам парите. Да ама ФА покри всичко. Както каза tsvetkov1899 финала на Шампионската лига през 2005 година и за мен беше напълно ореден. Да ви кажа факти ако желаете(и да желаете и да не желаете ги казвам) Залозите за Милан от Азия са прекалено много. В съштото време една букмейкарска къща фалира ако Милан стане Шампион. И взима страшна печалба ако Ливърпул стане. Да ще кажете от 3-0 как така при ореден мач ще стане 3-3. Ем мн просто играчите са вече на терена когато спрират залозите.

Banditos
20.11.2009 19:18

ейййй хора хора когато Ви казвах че има такива мачове,вие се смеехте като олигофрени *wink*

stoqn90
20.11.2009 18:42

пълни глупости ми се струват относно ШЛ и ЛЕ
възможно е да има такива уредени мачове, но с отбори от страните с не толкова класен футбол достигнали груповите фази или фазата преди тях
и уреждането едва ли ще е за крайния резултат, защото ако един голям клюб падне даже в 1мач губи спр много
според мен са подкупили вратаря, за да има пвоече голове или пък треньора за да пусне играчи от резервния състав
АКО НЯКОЙ КАЖЕ ЧЕ МАНЧЕСТЪР, ЛИВЪРПУЛ, АРСЕНАЛ, ЧЕЛСИ, БАРСА, РЕАЛ, СЕВИЛЯ са били с уредени мачове, то би било спр глупаво и до някъде смепно изказване
П.С. не вярвайте на всичко което четете в този сайт, имам предвид новините

Hristiyan
20.11.2009 17:54

Верно, че Милан са италиански отбор, но това не е от уредените мачове... сигурен съм !

hito
20.11.2009 17:29

Милан-Цюрих 2 *lol* ето ти един уреден мач *thumb_down*

lubo_309
20.11.2009 17:17

За да се види подобна съдийска грешка като тази от Франция - Ейре трябва да се ходи на повече мачове и да имаш късмет. Аз този сезон бях 4-5 мача и видях. В Б-е групата само съдиите не видяха играта с ръка в противниковото наказателно поле, въпреки, че беше за домакините всички фенове подвикнаха на страничния, ма той си пасуваше. Мача свърши 0-0, така че не повлия грешката му, но е въпрос на време, да се накаже таки невнимателност. А в Германия само погледнете топ 5 на залозите за кръга и поне 3 от тях не излизат. Така че за там ми беше ясно от няколко месеца.

carterMVP
20.11.2009 16:02

Ето , значи и европейците могат да научат нещо от нас *lol* Как се манипулират мачове без да ги хванат . *cigarette*

darkspeed
20.11.2009 16:00

Това, че нашите са прекалено опитни и хитри за да ги хванат, не значи, че в БГ не се купуват мачове..Или пък още по-малко че в България се играе футбол.

Go6oSeXa
20.11.2009 15:59

ще стигнат и до нас не се притеснявайте *wink* *thumb_up*

carterMVP
20.11.2009 15:55

Хаха нас ни нема *party* нито един ореден мач от първенство и на национално ниво *thumb_up* Браво Братя Българи !!! *beer* *thumb_up*

unknown25
20.11.2009 15:52

След това се говори, че само в България се купували мачове, че в нашето първенство не се играело футбол и че съдиите правели невиждани грешки. Виждате какво пише в тази статия за купуването на мачове - никъде не се споменава за България, освен това нивото на футбола в нашата страна се вдига според мен. А за съдиите ги видяхте Франция - ЕЙРЕ. Такава съдийска грешка в България не съм виждал! *stop*