Три суперсили в зона Азия попаднаха в една квалификационна група за Мондиал 2026

18:48
Три суперсили в зона Азия попаднаха в една квалификационна група за Мондиал 2026

Три от най-силните тимове в Азия - Япония, Австралия и Саудитска Арабия се попаднаха в една група по време на жребия за квалификациите за Световното първенство през 2026-та година. Жребият отреди те да са заедно с Китай, Бахрейн и Индонезия, които допълват група С.

Общо 18 отбора ще се борят за осем места, като те са разделени в три групи по 6 тима. Южна Корея са в група В заедно с Ирак, Йордания, Оман, Палестина и Кувейт. Иран пък оглави група А в компанията на шампиона на Азия - Катар, както и Узбекистан, ОАЕ, Киргизстан и Северна Корея. Срещите ще са на разменено гостуване и започват в началото на септември, а първите два отбора се класират директно за форума.

Останалите на трето и четвърто място продължават в следващата фаза на пресявките, която ще бъде две групи по три тима, където победителите продължават напред, а останалите втори ще играят помежду си, за да определят представителя на Азия, който ще участва в междуконтиненталния турнир на ФИФА, за да бъде определен финалния участник на СП. На форума, който ще бъде в САЩ, Канада и Мексико ще участват 48 отбора, което е значително увеличаване на бройката, спрямо традиционните 32 тима. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация