Григор Димитров се завръща във Вашингтон

17:36
Григор Димитров се завръща във Вашингтон

Григор Димитров ще участва за осми път в своята кариера на ATP 500 турнира на твърда настилка във Вашингтон с награден фонд над 2 милиона щатски долара. Надпреварата ще се проведе от 27 юли до 4 август, а организаторите й се похвалиха в социалните мрежи, че най-добрият български тенисист е потвърдил своето участие.

“Познато лице се завръща на DC Open. Световният №10 и трикратен полуфиналист в турнирите от Големия шлем Григор Димитров ще се появи за осми път на Mubadala Citi DCOpen!”, обявиха домакините в “Туитър”.

Миналата година Григор Димитров стигна до полуфиналите във Вашингтон. Той отстрани последователно Макензи Макдоналд и Емил Русувуори, а Юго Юмбер не излезе в мача помежду им от четвъртфиналите заради контузия. В спора за място на финала обаче първата ни ракета отстъпи пред Даниел Еванс с 3:6, 6:7(4). Впоследствие британецът триумфира с шампионската титла след успех над Талон Грийкспоор. Българинът има и четвъртфинал на Citi Open, но през далечната 2013 година, когато бе спрян от германеца Томи Хаас с 6:7(5), 6:7(3).

След Вашингтон Григор Димитров ще играе на “Мастърс” турнирите в Монреал (6-12 август) и Синсинати (12-19 август), които ще бъдат част от подготовката му за последния за годината турнир от Големия шлем - US Open.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация