Отлична оценка за Михов от Асоциацията на европейските лиги

14:46
Отлична оценка за Михов от Асоциацията на европейските лиги
Изпълнителният директор на Асоциацията на европейските професионални футболни лиги Емануел Маседо Де Медейрос даде отлична оценка за работата на Валентин Михов като президент на Професионалната Футболна Лига.

"Няма за какво да критикувам Валентин Михов. Запознат съм с това, което е свършил за българския футбол. Горд съм, че България е член на нашата организация", каза португалецът. Той получи от Михов златна значка, както и монетка, която именитият гост да сложи в коледната си баница. От своя страна Де Медейрос удостои Михов с златна значка на ФИФА. "Футболът е повече от игра и бизнес и трябва да присъства много високо в политическите програми на европейските институции и националните правителства. Спортът трябва да е автономен, но в определени области намесата на държавата е наложителна. Трябва да бъдат създадени адекватни закони, с които да се защитават хората вложили пари в тази игра", каза изпълнителният директор на Асоциацията на европейските професионални футболисти.

С него се съгласи и Валентин Михов, който за пореден път призова за данъчни облекчения за хората, които подпомагат футбола.

"Трябва да признаем, че има проблем с агентите. Имаме тревоги за длъжността, която някой от тях изпълняват, някой сделки, които се осъществяват, както и разбира се появата на нелицензирани агенти, без нужната квалификация, които обаче функционират на пазара", заяви Де Медейрос.

ой добави, че трябва да се прави разлика между лицензирането на отбор за национални и европейски първенства.

"Охраната на мачовете вътре в стадиона трябва да се осигурява от клубовете и организаторите. Трябва да се прави чрез добре подготвени стюарди, като не трябва да има видимо присъствие на полицията. Извън стадиона обществения ред вече е работа на органите на реда. Основна грешка, която се прави в много страни е, че клубовете плащат на полицията за охрана на двубоите. Това е голям разход за тях. Това трябва да се коригира", каза още Емануел Маседо Де Медейрос.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация