Саутгейт: Създадохме положения, но ни липсваше прецизност при последния пас

02:13
Саутгейт: Създадохме положения, но ни липсваше прецизност при последния пас

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт за пореден път си навлече гнева на феновете на тима. “Трите лъва” изнесоха бледа продукция срещу Словения и стигнаха само до нулево равенство, но то беше достатъчно за първото място в група “С” на Евро 2024.

След мача Саутгейт отиде пред сектора с английските привърженици, за да ги поздрави, но в отговор към него полетяха няколко пластмасови чаши, а се чуха и освирквания.

“Мисля, че подобрихем контрола на топката. Създадохме положения, но ни липсваше прецизност при последния пас. Резервите се включиха много силно. Разбирам феновете, но сме поставени в трудна обстановка. Това ми напомня на времето, когато аз играех за националния отбор”, коментира Саутгейт.

“Опитахме се да спечелим мача с включването от пейката на младите футболисти. Коул Палмър се представи отлично. Той намира свободните зони и създава опасности за съперника. Разчитахме, че ще вкара гол в края. В тима ни има доста млади момчета и ги проверяваме в трудни условия. Трябва да ги развиваме. Днес видях много неща, на които можем да се опрем занапред”, изрази задоволството си Саутгейт.

“Много се гордея с футболистите. През второто полувреме изцяло контролирахме мача, но не се възползвахме от шансовете си. Играхме по-добре, отколкото в предишните мачове. Хубаво е, че сме първи в групата. Това би трябвало да ни осигури по-лесен съперник”, добави наставникът на Англия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация