Микел Бриджис смени Бруклин с Ню Йорк

14:01
Микел Бриджис смени Бруклин с Ню Йорк

Отборът на Ню Йорк Никс направи първия си силен ход на трансферния пазар през това лято. Нюйоркчани привлякоха в редиците си крилото на Бруклин Нетс Микел Бриджис, като в обратна посока изпратиха Боян Богданович, четири избора от първия кръг на Драфта, един пик от втори кръг и една опция за размяна на избори.

По този начин Бриджис става четвъртият възпитаник на университета Виланова, който ще играе за отбора на Никс. Той се присъединява към добрите си приятели Джейлън Брънсън, Донте ДиВинченцо и Джош Харт, като и четиримата бяха съотборници в Нова в рамките на няколко години.

ИСПН съобщава, че ръководството на Бруклин е изслушало няколко оферти за Бриджис, но неговата мотивация е била отново да се обедини с бившите си съотборници във Виланова. Така воденият от Том Тибодо тим се превръща в още по-изявен фаворит в Източната конференция, особено имайки предвид, че отборът достигна до полуфиналите в конференцията през изминалия сезон без контузения Джулиъс Рандъл.

В последния сезон и половина като част от “мрежите” Бриджис се превърна в звезда в НБА, като през миналия сезон записваше средни показатели от 19.6 точки, 4.5 борби и 3.6 асистенции. 27-годишният баскетболист е един от най-физически издръжливите състезатели в лигата и към момента е в серия от 474 поредни изиграни мача.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация