Трапатони: Искам да знам какво толкова направих на Блатер

14:23
Трапатони: Искам да знам какво толкова направих на Блатер
Националният селекционер на ЕЙРЕ Джовани Трапатони нападна президента на ФИФА Сеп Блатер и рефера Мартин Хансон след скандалната загуба на неговия тим в баража с Франция.

"Искам да знам какво толкова лошо нещо съм направил на Блатер. Ако някой успее да ми обясни това, може и да съм по-спокоен. Много често чувам как се говори за феърплей. Може би аз съм мечтател. ФИФА първо наруши собствените си правила, след като направи така, че да има поставени отбори в баражите. Това е коварна постъпка! Мисля, че дори президентът на УЕФА Платини беше против тази революция. Сега, имаме игра с ръка на два пъти от страна на Анри и гол на Галас. Още повече, Скилачи беше в засада. Това е убийство! Дори сляп човек щеше да види играта с ръка на Анри. Страничният съдия, както показаха записите, беше на линията и имаше прекрасен поглед върху нещата. Аз съм убеден, че господин Хансон е разговарял с четвъртия съдия и с всеки, който е видял повторенията. Защо тогава, знаейки, че е сгрешил, не си промени решението? Мисля, че дойде времето за въвеждане на повторения в такива екстремни случаи. За 30 секунди може да се избегнат колосални несправедливости", каза Джовани Трапатони.

Ирландия поиска от ФИФА срещата с Франция в Париж да бъде преиграна, но от световната футболна централа отказаха категорично такъв вариант.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация