Сърбия напусна безславно европейското първенство

23:54
Сърбия напусна безславно европейското първенство

Дания се класира на осминафиналите на Евро 2024, въпреки че не записа победа в груповата фаза. Скандинавците завършиха 0:0 срещу Сърбия в последния си мач от група "С". И двата отбора подходиха доста предпазливо и мачът няма да се запомни с много. Сърбите, които имаха нужда от победа, предложиха много малко в предни позиции и безславно напускат турнира.

Датчаните имаха предимство в началото на двубоя и държаха топката в по-големи периоди. Сърбите бяха приели тактика, според която да разчитат на контраатаки. Те подходиха по-предпазливо, като само Митрович бе изнесен в по-предни позиции. Той обаче успяваше на моменти да затрудни защитата на съперника. Първата реална възможност в мача бе за скандинавците и дойде в 16-ата минута, когато Ба засече с глава центриране, но прати топката покрай вратата.

Инициативата определено беше в тима на Дания, който постепенно натисна сърбите. Хубав удар на Ериксен бе отразен от Райкович. Последваха няколко поредни центрирания, при които тимът на Драган Стойкович имаше проблеми. Този период завърши с ъглов удар, след който топката се озова в мрежата, но тя бе напуснала терена още при изпълнението на корнера.

И двата отбора се страхуваха от грешки и това доведе до ниско темпо и липса на положения пред двете врати. На почивката и двамата треньори направиха смени, като Стойкович смени двама от своите играчи. Той извади Самарджич и Гудел и пусна в игра Тадич и Йович. В началото на второто полувреме датчаните отново бяха по-агресивният отбор, но оставяха и по-големи пространства. Удар на резервата Сков Олсен от добра позиция бе отклонен и топката мина покрай вратата.

Сърбия опитваше да атакува за разлика от първото полувреме, в което не направи нищо в предни позиции. Топката дори се озова в мрежата на Дания, но попадение нямаше, тъй като Йович бе в засада. По-добрите ситуации продължаваха да са пред другата врата. След ъглов удар Вестергор бе оставен непокрит, но изстрелът му с глава бе право към ръцете на Райкович.

Тимът на Стойкович трябваше да търси гола, а на терена се появи и Душан Влахович, но отборът така и не искаше много да рискува с изнасяне в предни позиции. Въпреки това сърбите стигнаха до най-добрата си възможност в 81-ата минута. Тогава Митрович стреля от отлична позиция, но ударът му бе неточен. Жълт картон в мача между Англия и Словения означаваше, че Дания излиза на второ място в групата.

Минута преди края на редовното време изстрел на Влахович с глава мина над вратата. Чак в последните минути Сърбия успя да направи нещо като натиск. Резервата Милинкович-Савич получи възможност да стреля от отлична позиция, но ударът бе слаб и не затрудни вратаря на Дания.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация