Венгер: ФИФА трябва да въведе нови правила и технологии

13:36
Венгер: ФИФА трябва да въведе нови правила и технологии
Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призова за промени в правилата на футбола. Огромния скандал, който избухна след баража между националните отбори на Ирландия и неговата родина Франция принудиха мениджърът на "топчиите" да изкаже позицията си.

Босът на лондонския си призна, че е бил ужасен от начина, по който неговите сънародници стигнаха до класиране в Южна Африка. Венгер заяви, че Франция няма как да се гордее от случилото се и призова ФИФА да въведе нови правила и технологии, така че подобни инциденти да не се повтарят никога повече.

"Целият стадион видя играта с ръка, но не и реферът. Това не е начинът за победа и света трябва да се поучи от тази случка. Кампанията ни имаше лош старт, липса на увереност и класиране с не толкова приятен вкус в устата. Този гол няма как да се преглътне, ако си от другия лагер. Всички искахме да се класираме по съвсем различен начин, но не се получи", заяви Арсен.

Попитан за Анри, Венгер каза:
"Аз разговарях с него след мача и той знае, че не постъпи правилно, но съдията е човекът, който решава да дали да спре играта. В крайна сметка, ние се класирахме след реферска грешка."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sasedq
20.11.2009 16:43

tomi123 защо приказваш без да си наясно с нещата ? Какъв платини какви работи като чиста дуспа за франция не бе дадена ? Просто садията не е видял ръката случват се такива работи в футбола това е част от играта.

tomi123
20.11.2009 13:53

много ясно нали платини е 6ефа *joking*