Какво трябва да се случи, за да може хърватите все пак да играят на осминафиналите

13:28
Какво трябва да се случи, за да може хърватите все пак да играят на осминафиналите

Късният изравнителен гол на Матия Дзакани снощи хвърли всички хървати в сълзи. Драматичното изравнително попадение на Италия намали до минимум шансовете на “ватрените” да продължат напред.

Все пак обаче надеждите на Модрич и компания все още съществуват, колкото и малки да са. За да се класират напред като един от най-добрите трети отбори, то трябва да се случат всички от следните 4 неща:

1. Англия трябва да победи Словения с поне три гола разлика и словенците да не отбележат;

2. Дания трябва да победи Сърбия;

3. Португалия трябва да победи Грузия;

4. Турция трябва да победи Чехия;

Дори само едно от тези неща да не стане факт, то хърватите ще трябва да стягат куфарите. Ако все пак чудото се случи, то Модрич и компания ще имат по-добри показатели съответно от Словения и от Чехия или Грузия.

Още тази вечер след края на мачовете в групата на Англия ще се знае дали хърватите ще запазят шансове да продължат. Евентуално класиране на “ватрените” само с 2 точки би било абсолютно безпрецедентно в историята на еврофиналите.

Впрочем от късния италиански гол снощи може да са доволни в тима на Унгария, който вече има по-добри показатели от Хърватия и трябва само още един тим от третите да е с по-лош актив от маджарите, за да може тима на Марко Роси да се класира за елиминациите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация