Томислав Стипич: На този етап съм доволен от играта

17:08
Томислав Стипич: На този етап съм доволен от играта

Новият старши треньор на ЦСКА София Томислав Стипич сподели след контролата с Беласица (2:0), че на този етап е доволен от отбора. Наставникът на "червените" отличи колектива в тима, след което коментира селекцията.

"Доволен съм от това, което показахме днес. Видяхте по какъв начин играха младите футболисти. На този етап съм доволен от отбора.

Сега не е подходящ момент да говорим за отделни футболисти, важен е колективът. Чорбаджийски сложи капитанската лента и сякаш му поникнаха крила. Игра по много добър начин и именно това трябва да изтъкнем в момента - силата на нашия отбор, а не на отделните играчи.

Може да се очаква повече от играта, разбира се. Футболистите показаха голямо желание, вложиха енергия в този мач. Имахме предварително изготвен план, който те спазваха много добре. Треньорът не е фокусник, не може веднага да промени нещата. В Банско ни предстои много сериозна работа и резултатите ще се видят. На 25 юни Амос Юга ще се присъедини към лагера.

В клуба има строго определена йерархия. Аз съм човекът, който отговаря за подготовката и тренировките. За преговорите с играчи и нови попълнения се занимават спортният директор и хората на административни позиции. Ако има нещо около Турицов или останалите играчи, ще получите информация на официалния сайт. Няма как да не искам Турицов да остане, той е национал на България и е в разцвета на силите си. Интересен футболист е, играе добре с топката.

Фокусираме се върху подготовката на отбора и с малки стъпки да напредваме към успехите. Към голям клуб като ЦСКА няма как да няма интерес от медиите. Засега това, което се появява в публичното пространство, е един коктейл от истина и неща, които предстои да се случат.

Работя с този отбор вече 11-12 дни. Има един месец до началото на първенството. В този период, който и да дойде и може да вдигне класата на отбора, е добре дошъл", каза Стипич.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация