Сърбия се добра до драматично равенство срещу Словения (видео)

17:57
Сърбия се добра до драматично равенство срещу Словения (видео)

С гол на Лука Йович в последната секунда на добавеното време Сърбия стигна до 1:1 срещу Словения в среща от втория кръг на група “С” на Европейското първенство. Миналият през Лудогоорец Жан Карничник пък беше извел противника напред в 69-ата минута. Това реми запазва шансовете на сърбите за излизане от групата, в която са още Англия и Дания.

Сърбите овладяха топката още от началото и се създаде впечатление, че ще доминират във владението й. Точно пред тяхната врата обаче дойде първата голова възможност. В 8-ата минута Ян Млакар успя да овладее и шутира необезпокояван, но стражът Предраг Райкович спаси. Този шанс сложи началото на натиск на Словения.

Около средата на полувремето сърбите поизнесоха играта напред и в 27-ата създадоха и първата си опасност. Тогава Влахович засече с глава, но право в обсега на Яблак.

В 31-вата пък съвсем малко не достигна на Митрович да насочи кълбото с глава след подаване от ъглов удар.

Най-чистото положение до момента дойде в 38-ата, когато словенците удариха греда. Ударът в страничния стълб беше на Тими Елшник, а Шешко получи възможност да реализира при добавката, но не уцели вратата.

Играчите на Пикси Стойкович обаче също отговориха с подобен шанс. В 42-рата Митрович се пребори с пазача си и нанесе удар отблизо но Облак отрази. Все пак останаха съмнения за засада по-рано в атаката.

Второто полувреме започна с нов шанс пред Митрович, който се оказа сам срещу Облак, но и този път вратарят на Атлетико Мадрид не трепна и спаси.

И след това сърбите продължиха да натискат, за да се стигне до 58-ата, когато Шешко отново прикова вниманието към себе си с прецизен удар, който беше отразен от вратаря Райкович.

В крайна сметка при размяната на опасности първи до гол стигнаха словенците. В 69-ата минута десният бек Карничник взе топката от своята половина, изнесе я и подаде, а след това се включи в атаката, за да завърши точно подаване на Елшник за 1:0.

Сърбите бяха на косъм от изравнително попадение само три минути по-късно, когато Митрович засече подаване, но нацели напречната греда.

Изоставащият в резултата тим натисна словенците и ги накара да се прибера дълбоко назад. Късметът най-накрая се усмихна на сърбите в края на добавеното време, когато с глава Йович изравни резултата за крайното 1:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация