Спиращи дъха заключителни минути: Албания за малко да нокаутира Хърватия (видео)

18:02
Спиращи дъха заключителни минути: Албания за малко да нокаутира Хърватия (видео)

Отборите на Хърватия и Албания изиграха пореден спектакъл от Евро 2024, завършвайки 2:2 в драматична схватка от група “В”, в която са още Испания и Италия. Казим Лачи беше точен за албанците в 11-тата минута, но в рамките на две минути съперникът обърна чрез Андрей Крамарич (74') и автогол на Клаус Джазула (76'). В добавеното време обаче същият този Джазула успя да се реваншира с гол за крайното 2:2.

Срещата започна с натиск на хърватите, които принудиха съперника да се прибере в своята си половина. При първата си атака обаче албанците успяха да поведат в резултата. Това стана в 11-ата минута,когато Лачи засече с глава подаване на Асани.

Попадението "отвори" двубоя, защото в следващите няколко минути се стигна до атаки и пред двамата вратари. Още тук обаче си пролича, че албанците вече ще чакат основно на контраатака.

Към 25-ата минута съставът на Силвиньо все пак изнесе играта напред и от своя страна притисна хърватите. В 28-ата Хисай засече с левия крак, но топката излезе в аут.

След нови три минути се стигна до чиста ситуация пред отбора в черни екипи. След грешка на Модрич топката стигна до Кристиян Аслани, който се оказа сам срещу вратаря, но Ливакович спаси.

Последваха нови десетина минути на натиск на Хърватия, но и до нов отличен шанс пред съперника. В добавеното време за малко Манай да удвои резултата с гол близнак на този на Лачи, но този път стражът спаси.

На полувремето Далич направи двойна смяна, пускайки Пашалич и Сучич за сметка на Брозович и Майер. Появилият се Сучич бързо се прояви, след като в 50-ата стреля опасно с левия крак, но Бериша отрази.

Осем по-късно Модрич центрира перфектно към Шутало, но от няколко метра той не уцели вратата с глава.

Игровото превъзходство на хърватите даде резултат в 74-тата, когато Крамарич най-накрая успя да изравни.

Буквално секунди по-късно Марио Пашалич беше изведен сам срещу вратаря, но пропусна да реализира.

Независимо от това - само минута по-късно - резултатът вече беше в полза на "ватрените". Пробив на Будимир доведе до рикошет, завършил с автогол на Джазула.

И след този гол инициативата остана у състава от Загреб и съвсем малко не достигна на Модрич да вкара за 3:1 в 88-ата.

Все пак в края Албания се хвърли с всички си напред и 90-ата на Ливакович му се наложи да спасява след силен удар по земя. В добавеното време пък късмет нямаше и Сефери.

След като обаче съдбата вече веднъж беше обърнала срещу Джазула, късметът го споходи в продължението, когато негов удар все пак се озова в мрежата на Ливакович за 2:2.

И това не беше всичко, защото в оставащите няколко минути и двата отбора пропуснаха шансове за победен гол.

Италия и Испания играят в четвъртък вечер, а последният кръг в групата е насрочен за 24 юни, когато хърватите ще спорят с еврошампиона, а албанците с тима на Луис де ла Фуенте.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация