Наполи и Челси преговарят за Лукаку

18:05
Наполи и Челси преговарят за Лукаку

Наполи е отправил запитване към Челси за евентуален трансфер на нападателя Ромелу Лукаку, пише “Гадзета дело Спорт”. Италианският клуб е започнал да преговаря с лондончани относно условията за привличането на 31-годишния играч.

Лукаку е в много близки отношения с новия старши треньор на неаполитанците Антонио Конте. Под негово ръководство белгиецът спечели Серия "А" с Интер през сезон 2020/21. След това двамата са продължили да общуват доста често помежду си. Челси иска да получи между 40 и 45 милиона евро при евентуален трансфер на голмайстора, но Наполи не желае да плаща толкова сериозна сума. Ръководството на италианския отбор допуска възможност да вземе Лукаку под наем, но лондончани искат да се разделят за постоянно с нападателя си. "Сините" купиха голмайстора за 115 милиона евро, а настоящият му договор изтича през лятото на 2026 година.

През последната кампания бившият футболист на Манчестър Юнайтед, Евертън и Андерлехт игра като преотстъпен в Рома. Лукаку реализира 21 гола в 47 мача с екипа на "вълците".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация