Германия - Шотландия (превю)

07:12
Германия - Шотландия (превю)

Късно тази вечер погледите на футболния свят се насочват към Мюнхен, когато европейското първенство на УЕФА започва с двубоя между домакина Германия и бойкия тим на Шотландия на "Алианц Арена".

Сред фаворитите да стигнат докрай, Германия изглежда най-накрая намери стабилност под ръководството на Юлиан Нагелсман, след като е в серия от четири мача без загуба (П3, Р1), но три последователни турнирни разочарования държат немските фенове под напрежение от угрозата на нов провал.

Доверието със сигурност може да се намери в книгите по футболна история обаче, тъй като Германия е почти без конкуренция в европейския фолклор. Само Испания може да се сравнява с техните три титли, докато нито една нация не се доближава до общия им брой победи в мачовете на първенствата (27). Те достигнаха до полуфиналите в три от последните четири издания и със сигурност могат да се радват на факта, че страната домакин печели първия си мач във всяко от последните два издания на европейско.

Ако тяхната квалификационна кампания е нещо, което трябва да се вземе под внимание, аутсайдерите Шотландия със сигурност не са в Германия на почивка. Момчетата на Стив Кларк си осигуриха място на финала, като спечелиха сензационно първите си пет квалификационни срещи – включително победа с 2-0 над Испания. Оттогава обаче формата им падна в следващите девет мача, които им донесоха само една победа.

Кларк със сигурност ще се надява, че турнирната треска ще прогони всички демони от тази серия, тъй като той се стреми да стане първият човек, който ще заведе Шотландия до директните елиминации на голям турнир. Единадесет предишни неуспеха показват, че британците може да има затруднения, както и серия от четири мача без победа срещу днешния им опонент, въпреки че отбелязаха поне гол във всеки от тези мачове.

Ключова битка: Надеждите на Германия зависят от творческия талант на Флориан Вирц, който пряко допринесе за 30 гола (Г15, А15), докато неговия Байер Леверкузен се радваше на отличен сезон в Германия

Съперникът в полузащитата Скот Мактоминей е може би най-голямата заплаха за Бундестима, след като вкара седем пъти в квалификациите - само четирима играчи отбелязаха повече.

Гореща статистика: В първия мач на европейско и двата отбора отбелязаха гол в седем от последните девет издания.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

housemd
14.06.2024 13:47

Браво!Статията е дословен превод на превюто за мача на сайта flashscore.com.Поне да я бяхте преразказали със свои думи....