Полски клубове се наредиха на опашката за Рикардиньо

12:13
Полски клубове се наредиха на опашката за Рикардиньо

Нападателят на Левски Рикардиньо продължава да бъде обект на интерес от страна на европейски отбори. Сега такъв дойде и от Полша, като тимове от Екстракласата също следят ситуацията около бразилеца. 

 

Агентът на 23-годишния футболист Филипе Бентанкур в момента е в страната и се е срещал с представители на мениджърската агенция Champions Football Agency, която работи както с полски клубове, така и с такива от Европа и Азия.


Наскоро импресариото бе в България, където се срещна с изпълнителния директор на столичани Даниел Боримиров, както и със своя колега Джери Перейра, който съдейства за селекцията на Левски и спомогна за пристигането на тарана от Гремио. От "Герена" дължат и сериозен процент на бразилския гранд при трансфер на нападателя.

 

Вече е ясно, че "сините" са решили да се разделят с Рикардиньо при добра оферта и да не го спират за трансфер в чужбина, както се случи през зимата. Нападателят бе искан в началото на годината от Виктория (Пилзен). Чехите обаче не се споразумяха с шефовете на Левски за парите. Виктория даваше 600 хил. евро, а на "Герена" настояваха за 1 млн. 


Столичани са били готови да си стиснат ръцете и при 850 хил. евро. Към наддаването се включи и руският Урал, а в Белгия се появиха информации и за интерес на Стандард (Лиеж). Последният желаеше и Уелтон, но тогава исканата сума от Левски отказа клуба. По време на едно от дербитата с ЦСКА - София представител на белгийците бе в ложите на "Васил Левски" и се е запознал отблизо с качествата на Рикардиньо. За момента основен фаворит остава чешкият Виктория (Пилзен), като ръководството на Левски води преговори за трансфера.


"Тема спорт"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация