Зверев е постигнал извънсъдебно споразумение с бившата си партньорка Бренда Петеа

18:25
Зверев е постигнал извънсъдебно споразумение с бившата си партньорка Бренда Петеа

Германският тенисист Александър Зверев, който по-късно днес ще играе полуфинал на "Ролан Гарос" срещу норвежеца Каспер Рууд, е постигнал извънсъдебно споразумение с бившата си партньорка Бренда Петеа по делото за семейно насилие, съобщиха от съда. Така делото срещу световния номер 4 в тениса е прекратено.

Той беше обвинен от Петеа, че я е душил в нощта на 20 срещу 21 май 2020 година.

" Александър Зверев и Бренда Петеа стигнаха до заключението, че те искат да решат по мирен начин този конфликт, което е в интерес и на общото им дете", обясни говорителката на съда Инга Вален.

Двете страни са се споразумели Зверев да изплати финансово обезщетение на експоловинката си. Германецът също трябва да плати 200 000 евро, от които 150 000 ще отидат в обществения трезор в Германия, а 50 000 ще бъдат използвани за благотворителни цели.

" Александър Зверев прие тази ситуация и с оглед на това да съкрати процедурата, което е в интерес и на детето му", заявиха адвокатите на тенисиста Ана Софи Ойшмер и Катарина Дирлам. Така той остава неосъден и невинен, тъй като финансовото извънсъдебно споразумение не означава, че обвиняемият е признал вината си. Презумпцията за невинност остава непроменена.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация