Окончателният състав на Англия за Евро 2024, Грийлиш и Магуайър отпадат от сметките на Саутгейт

20:08
Окончателният състав на Англия за Евро 2024, Грийлиш и Магуайър отпадат от сметките на Саутгейт

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт обяви окончателния си състава от 26 играчи, на които ще разчита по време на Евро 2024. От първоначалния списък от 33-ма футболисти отпаднаха Хари Магуайър, Джак Грийлиш, Джеймс Мадисън, Джарад Брантуейт, Къртис Джоунс, Джаръл Куанса и Джеймс Трафърд.

По-рано днес от федерацията обявиха, че Джеймс Мадисън и Къртис Джоунс вече са напуснали лагера на националния отбор, след като им е било казано, че няма да бъдат част от окончателния състав. След това медиите на Острова разкриха, че бранителят на Ливърпул Джаръл Куанса също е отпаднал и се появиха предположение, че и Хари Магуайър няма да замине за Германия, тъй като не е възстановен от контузията си в прасеца, заради която е извън игра от средата на април. Това се потвърди, а към този списък се присъединиха крилото на Манчестър Сити Джак Грийлиш, централният защитници на Евертън Джарад Брантуейт и вратарят на Бърнли Джеймс Трафърд.

Друг бранител на Манчестър Юнайтед - Люк Шоу, обаче ще отпътува за Германия, въпреки че не е играл от февруари заради контузия в слабините.

Играчите на Кристъл Палас Еберечи Езе, който има три мача за Англия, и Адам Уортън, който дебютира за националния отбор в контролата с Босна и Херцеговина в понеделник, също ще пътуват за Германия. Това важи и за таланта на Манчестър Юнайтед Коби Мейну, който път дебютира за националния отбор през март.

Очакваше се Саутгейт да обяви финалния си списък след утрешната контрола с Исландия, но селекционерът на Англия изненада медиите с хода си да го направи още днес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация