Бойко Борисов ще се срещне с Франц Бекенбауер

17:07
Бойко Борисов ще се срещне с Франц Бекенбауер
Утре, 20 ноември в 16:00 часа министър председателят Бойко Борисов ще се срещне в Министерски съвет с Франц Бекенбауер, вицепрезидент на Германския футболен съюз и президент на Байерн Мюнхен.

Немската футболната легенда ще пристигне на ежегодното си посещение в България по покана на ръководството на Национална спортна академия "Васил Левски", на която е "Доктор хонорис кауза".

Франц Бекенбауер ще посети премиера Бойко Борисов заедно с генералния секретар на Германския футболен съюз и почетен професор на НСА Хорст Шмид и съпругата на почетният председател на Германския футболен съюз Егидиус Браун – Мариане Браун. Тримата са основни дарители на академията. На срещата ще присъстват също министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, вицепрезидентът на Българския футболен съюз Михаил Касабов и ректорът на НСА проф. Лъчезар Димитров.

Преди посещението си при министър председателя г-н Бекенбауер ще изнесе лекция пред студенти от НСА на тема "202 дни до старта на Световното първенство по футбол в ЮАР". Президентът на Байерн Мюнхен е член на Организационния комитет на първенството. По време на срещата ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с националната футболна база, проблемите на професионалните български клубове, детско-юношеския футбол, треньорската база и др.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация