Извънредно: Феновете на ЦСКА прекъснаха баража за Европа и предизвикаха масов бой с полицията

22:06
Извънредно: Феновете на ЦСКА прекъснаха баража за Европа и предизвикаха масов бой с полицията

ЦСКА София е аут от Европа за сметка на ЦСКА 1948! Това стана факт след бараж между двата отбора в последен за сезона мач от efbet Лига, който бе спечелен от футболистите на Валентин Илиев с 2:0, които взеха последната българска евроквота за сезон 2024/2025. Неделко Пишчевич откри резултата в 30-ата минута, а в 53-ата Педриньо удвои.

Домакините, които завършиха трети след изиграване на плейофите в efbet Лига, са без Густаво Бусато и Фернандо Каранга. Двамата изтърпяват дълги наказания заради червени картони. В тяхно отсъствие Евтимов започна на вратата, а Линдсет е "фалшива" 9-ка предвид липсата на типичен централен нападател.

Гостите също са без класически таран, тъй като Сердюк е на пейката, а неговото място е заето от капитана Радослав Кирилов, който пропусна гостуването на Славия в понеделник.

Домакините осъществиха продължително разиграване след началния съдийски сигнал, което завърши с опасен шут отдалеч във втората минута, но Маринов изби в корнер. След неговото изпълнение Линдсет бе оставен непокрит в наказателното поле и стреля с глава, но в аут.

ЦСКА 1948 отговори с изстрел на Педриньо след центриране от корнер и разбъркване в 6-ата минута, който попадна в ръцете на Евтимов.

В 17-ата минута Хайнц пробва да изненада Маринов с удар под ъгъл, но прати топката над напречната греда.

От началото на срещата ЦСКА София владееше доста повече топката, но на няколко пъти отвори сериозни пространства за бързите нападатели на ЦСКА 1948. При едно от тях в 30-ата минута Талис овладя отляво и центрира в малкото наказателно поле. Там Санянг изпусна Пишчевич, който откри резултата.

Само 180 секунди по-късно Вион центрира от фал почти от центъра на терена, гостуващата отбрана проспа ситуацията и изпусна Петров, който прониза Маринов с глава. Страничният рефер не вдигна флага и първоначално попадението бе зачетено, но след преглед с ВАР се оказа, че капитанът на "червените" е отбелязал от засада.

В 40-ата минута гостите осъществиха поредна контраатака. Кирилов получи отляво навлезе в наказателното поле на съперника и шутира в близкия ъгъл по земя, а Евтимов първоначално изби, след което догони топката и я улови.

Три минути по-късно Евтимов направи нова ключова намеса, избивайки в корнер опасен шут на Талис от 18-19 метра.

В заключителните секунди на даденото от рефера триминутно продължение ЦСКА 1948 като по чудо не вкара второ попадение. Педриньо преодоля Вион и Юга, след което нахлу в наказателното поле и отправи силен шут по земя от 12-13 метра, който се отби в дясната греда, разходи се през цялата голлиния и излезе в аут.

ЦСКА пробва да наложи натиск в началото на втората част, но в 53-ата минута получи нов гол. Юга фаулира Педриньо. Бразилецът се нагърби с изпълнението на нарушението и отправи шут от 25 метра, който изненада Евтимов и се заби пот напречната греда.

Четири минути след това Скаршем стреля от границата на наказателното поле, а Маринов улови след леко колебание.

Последва двойна смяна в лагера на домакините. Чорбаджийски и Турицов влязоха на местата на Юга и Санянг, а двамата напуснали получиха освирквания от сектор "А".

Четвърт час преди края на редовното време Евтимов отрази още един опасен шут на гостите, а след него се заформи сериозно меле в наказателното поле, но в крайна сметка то бе прекратено заради засада.

В ответната атака Кареасо отправи удар, който Маринов без проблем улови.

Последва нападение на ЦСКА 1948. Гостите разиграха добре, а Кирилов се откъсна очи в очи с Евтимов леко под ъгъл, но ударът му излезе в аут. В 79-ата минута футболистите на Вальо Илиев пропуснаха още едно положение, този път чрез резервата Илиев.

Малко преди края на двубоя феновете на ЦСКА София от сектор "Г" нахлуха на терена, започнаха да трошат всичко, до което се докоснат, нахвърлиха се и на малкото излезли полицаи, което наложи и прекратяване на сблъсъка. Вандалите подгониха и футболисти на двата отбора, които пък на спринт се прибраха в съблекалнята.

Четвърт час по-късно запалянковците се успокоиха и двата отбора излязоха на терена, за да доиграят мача.

В 90-ата минута резервата Сердюк се откъсна от центъра фронтално сам срещу Евтимов, но би в тялото на вратаря, а след карамбол топката излезе в корнер. След неговото изпълнение Илиев се разходи като на парад в наказателното поле на противника и шутира, а Евтимов отново отрази. Секунди по-късно и Йосков пробва рефлекса на противниковия страж, който пак спаси.

До края на двубоя ЦСКА 1948 без проблем удържа своята преднина и заслужено извоюва квота за Лига на конференциите.

ЦСКА СОФИЯ - ЦСКА 1948 0:2

0:1 Неделко Писчевич 30'
0:2 Педриньо 53'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация