Стана ясна причината за уволнението на Кан и Салихамиджич

11:10
Стана ясна причината за уволнението на Кан и Салихамиджич

Хасан Салихамиджич и Оливер Кан бяха уволнени от Байерн Мюнхен в края на сезон 2022/23. Тогава немският колос спечели само един трофей, а тогава се смяташе, че уволнението е на база по-слабите резултати. Оказа се обаче, че причината за напускането е съвсем друга и тя е свързана с финансите на Байерн.


Кан, Салихамиджич и Хърбърт Хайнер имаха огромна подкрепя от борда на директорите, но тя изчезна в края на споменатия вече сезон. Мнозина бяха изненадани от този ход на ръководството на база фактът, че в предишните години Байерн спечели множество отличия.


Година по-късно обаче се появи информация, че Салихамиджич и Кан всъщност са създали сериозен проблем в клуба, тъй като не са обърнали внимание на баланса в заплатите, които са договаряли с новите попълнения и сега Байерн има финансови затруднения.


"Кикер" съобщава, че Байерн търси купувачи на шести;а играчи, но заради високите заплати, които те вземат е сложно да бъдат продадени.


“Заплатите са високи дори за отбори от Висшата лига. Няма много клубове, които биха им дали толкова много пари. Клубът обмисля възможността те да плащат част от заплатите, само за да се отърват от тях." 


"Може да звучи като лоша шега, но всичко е следствие от лошото управление на клуба през предходните години. Макс Еберл беше нает да възстанови клуба и да балансира заплатите", пише "Кикер".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация