До края на седмицата ще стане ясно дали Манчестър Юнайтед ще играе в Лига Европа

22:29
До края на седмицата ще стане ясно дали Манчестър Юнайтед ще играе в Лига Европа

От Манчестър Юнайтед са получили срок до понеделник да представят официалната си позиция пред УЕФА и да убедят футболната централа да запази мястото им в Лига Европа, информира английската преса. То бе завоювано буквално в последния ден на сезона, побеждавайки Манчестър Сити на финала в ФА Къп. Ако новите шефове на “Олд Трафорд” не успеят да задоволят изискванията на европейската футболна централа, това ще означава, че ще бъдат преместени в Лигата на конференциите.

Проблемите на “червените дяволи” идват от правилата на ФИФА и УЕФА, които не позволяват повече от един клуб на един собственик да участват в един и същ турнир. Новите съсобственици на 20-кратните шампиони на Англия от “Инеос”, които влязоха официално в клуба през февруари, придобиха 27.7% от Манчестър Юнайтед, но със задължение да инвестират допълнителни 245 милиона паунда в инфраструктура на клуба, което ще покачи на 30% собствеността им. Химическият гигант обаче притежава и Ница, който също се класира за Лига Европа, което всъщност създава конфликта с правилата на футболните централи. Френският тим завърши на пето място в класирането на Лига 1, а “червените дяволи” едва осми в Премиър лийг, което дава предимство именно на “орлите”.

От “Инеос” вече няколко пъти заявяваха, че водят активна комуникация с УЕФА и са уверени, че решение ще бъде намерено, а мястото на Манчестър Юнайтед в Лига Европа не е застрашено. Това наскоро бе потвърдено и от президента на Ница, който също заяви, че ще бъдат извършени определени корекции, но те не представляват проблем.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация