Барса може да обяви Флик всеки момент, вече се знае и заплатата му

17:21
Барса може да обяви Флик всеки момент, вече се знае и заплатата му

Ханзи Флик вече е в луксозен хотел в Барселона и по всичко изглежда, че утре ще подпише договор с каталунците, за да замени Чави Ернандес. Междувременно испанската преса разкрива колко ще получава германският специалист и за какви възможни бонуси се е договорил с ръководството на "блаугранас".

Според "Ас" Флик ще подпише договор за два сезона, като е приел да получава сравнителмо ниска заплата - около 3 млн. евро чисто годишно. За сметка на това германецът ще има сериозни бонуси при успехи с Барселона, като според информации възнаграждението му ще нарасне на втория сезон.

Той ще получи допълнителни 1 млн. евро към заплатата си, ако спечели Шампионската лига, както и 750 000 евро, ако спечели Ла Лига. За сравнение, вече бившият треньор на Барса Чави получаваше близо два пъти по-високо трудово възнаграждение, но пък и размерът на предвидените бонуси за него беше доста по-скромен.

Флик ще пристигне при каталунците с двама помощници, с които работи и в Байерн (Мюнхен) - треньорът на вратарите Тони Тапалович и Маркус Зорг. Очаква се да има и трети асистент в щаба му, като усилено се говори, че това ще е бившият играч на баварците и Ливърпул Тиаго Алкантара.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация