Магията на Лука донесе втори пореден успех за Далас във финалите на Запад

07:00
Магията на Лука донесе втори пореден успех за Далас във финалите на Запад

Далас Маверикс постигна инфартна победа със 109:108 (26:32, 22:28, 31:26, 30:22) във втория мач от финалната серия в Западната конференция срещу Минесота Тимбъруулвс. Така "жребците" поведоха с 2:0 победи в общия резултат. Успехът им обаче дойде по изключително драматичен начин, а отговорността за последната стрелба пое Лука Дончич, който отбеляза тройка 3 секунди преди края на мача и това се оказа и победния кош за неговия тим.

Всъщност в началото срещата въобще не вървеше според плана на гостите в "Таргет Сентър". Те бяха надиграни в първите две четвърти и на моменти губеха с над 15 точки. След почивката обаче Далас показа съвсем различно лице и успя да се върне в мача, като накрая измъкна и победата под носа на своя съперник.

Лука Дончич, освен че отбеляза победния кош за своя тим, беше и най-резултатният играч на паркета с трипъл-дабъл от 32 точки, 10 борби и 13 асистенции. Силен мач за "жребците" направи и Кайри Ървинг с 20 точки, а Даниъл Гафърд добави 16.

За домакините Наз Рийд записа 23 точки, Антони Едуърдс завърши с 21, а Майк Конли вкара 18.

Сега Далас взима и домакинското предимство в следващите два мача, първият от които е на 27 май от 03:00 часа българско време в "Американ Еърлайнс Сентър".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация