Черно-синя доминация на наградите на Серия "А"

22:21
Черно-синя доминация на наградите на Серия "А"

Шампионът Интер очаквано обра повечето от наградите на Серия "А" за сезон 2023/24, който ще приключи през този уикенд.

В рамките на деня от футболната лига обявиха всички призьори в първенството през тази кампания. Капитанът и голмайстор на “нерадзурите” Лаутаро Мартинес беше избран за Играч на сезона предвид своите 27 гола и 7 асистенции в 33 шампионатни срещи.

Наставникът на миланския гранд Симоне Индзаги беше удостоен с наградата за Треньор на сезона, след като спечели първото си Скудето като наставник, извеждайки тима си до 93 точки от 37 мача (29 победи, 6 равенства и 2 загуби).

23-годишният нападател на Болоня Джошуа Зиркзее заслужено беше провъзгласен за Млад играч на сезона, след като се е отчел с 11 гола и 5 асистенции в 34 мача от италианския елит.

За вратар номер 1 през кампанията беше посочен Микеле Ди Грегорио от Монца. Стражът е записал 14 сухи мрежи и е допуснал 35 гола в 33 шампионатни срещи, което му осигури предстоящ трансфер в Ювентус.

Като най-добър сред защитниците беше определен Алесандро Бастони от Интер. Освен със стабилните си изяви в своите 28 двубоя в първенството през сезона, италианският национал допринесе с 1 гол и 4 асистенции.

Призът за Халф на сезона отиде при Хакан Чалханоолу от състава на “Змията”, като той се отличи с 13 гола и 3 асистенции в 31 срещи в шампионата през настоящата кампания.

Голмайсторът на Ювентус Душан Влахович получи наградата за най-добър нападател, като той си я заслужи заради своите 16 попадения и 3 асистенции в 32 срещи в първенството през този сезон.

Специалната награда за феърплей отиде при Алесандро Флоренци от Милан. Играчът на “росонерите” я получи заради своя жест към фен на тима след мача срещу Лацио. Тогава той помоли съотборника си Тижани Райндерс за неговата фланелка и пробяга целия терен, за да я даде на въпросния привърженик.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация