Милан остава без треньор след края на сезона

13:31
Милан остава без треньор след края на сезона

След пет сезона начело на Милан Стефано Пиоли вече няма да е треньор на тима. Тази сутрин грандът от “Джузепе Меаца” обяви, че след последния мач през уикенда срещу Салернитана ще се раздели със специалиста, който имаше договор за още една кампания. Предстои да се разбере дали наставникът е уволнен, или ще напусне по взаимно съгласие.

Очаква се мястото на Пиоли да бъде наследено от Пауло Фонсека, който в момента е в Лил.

Върхът му начело на “росонерите” беше шампионската титла на Италия от сезон 2021/22. Тогава Пиоли беше избран за Треньор на сезона в Калчото. Под негово ръководство Милан се завърна в Шампионската лига. Общо пък отборът пък с Пиоли за наставник изигра 239 срещи, от които спечели 132, записа равенства в 55, а загуби в другите 52.

Според последните информации "Дявола" ще подпише 3-годишен договор с Фонсека. Контрактът на португалския специалист с „песовете“ изтича през това лято и той няма да бъде подновен въпреки голямото желание на френския клуб. Бившият треньор на Рома също така предпочете офертата на Милан пред тази на Марсилия, откъдето му предлагат амбициозен проект.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация